• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır cuntası Türkiye`nin talebini kabul etmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`daki askerî darbeye en sert tepkiyi gösteren ülkelerin başında gelen Türkiye`nin, darbeyle görevinden alınan ve gözaltında tutulan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşebilmek şartıyla yeni rejimle görüşmeyi kabul ettiği fakat bu teklifin kabul edilmediği ortaya çıktı.

Türkiye`nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı`nın Mısır`a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun ülkenin cunta tarafından atanan yönetimi ile görüşebileceğini ancak bunun karşılığında Mursi ile de görüşmek istediklerini iletti. Teklife göre Davutoğlu Mısır Cumhurbaşkanı Adli Mansur ve Başbakanı Hazım el Biblavi ile görüşecek ancak darbeci katil Abdulfettah El Sisi ile görüşmeyecekti.

Mısır yönetiminin teklif karşısında "Türkiye yöneticileri ile görüşmek isteriz ancak Mursi ile sizi görüştürmeyiz" cevabını verdiği belirtiliyor.

DIŞİŞLERİ`NDEN 6 EKİM OLAYLARI AÇIKLAMASI
Diğer taraftan Dışişleri Bakanlığı, Mısır`da 6 Ekim`deki gösterilere yapılan müdahalelerde çok sayıda Mısırlının hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından büyük üzüntü ve kaygı duyulduğunu bildirdi.Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye olarak, Mısır`da 6 Ekim günü ülke genelindeki gösterilere yapılan müdahalelerde çok sayıda Mısırlı kardeşimizin hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından büyük üzüntü ve kaygı duyduk" denilerek, hayatlarını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, dost ve kardeş Mısır`ın içinden geçmekte olduğu hassas dönemde herkesin sorumluluk bilinci içinde hareket etmesi gerektiği belirtildi.

Ülkede şiddete başvurulmaması, siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılması, hukukun üstünlüğüne, temel hak ve özgürlüklere saygı duyulması ve demokratik meşruiyetin bir an önce yeniden ihdas edilmesinin Mısır`ın esenliği açısından elzem olduğu belirtilen açıklamada, "Bu çerçevede, Mısır`ın, taraflar arasında gerçek bir diyalog tesis edilerek en kısa sürede tüm siyasi grupların katılacağı seçimlerle demokratik düzene dönmesini temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir