• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
`Başörtüsü yasağının kaldırılması sevindirici ama yetersiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi ile ilgili açıklamada bulunan Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Türkiye`de insanların hayatını sınırlandıran, insanların hayatlarını zorlaştıran ve insanların inançlarını ötekileştiren bütün anlamsız yasakların sona erdirilmesi talebinde bulundu.

 Demokratikleşme Paketi`nin bazı maddelerinin kendilerini sevindirdiğini, olumlu bir adım olduğunu fakat yetmeyeceğini söyleyen Özperk, "Pakette sevindiğimiz konuların başında kamuda başörtüsünün serbest olması geliyor. Çünkü yıllarda demokrasi kılıcı gibi mütedeyyin inançlı insanlar üzerinde bu yasak durmuştur. Ülkemizde maalesef bu anlamsız yasaktan dolayı kamuda çalışan kişiler ve öğrenciler olmak üzere 10 binlerce insanımızı mağdur etmiştir. Bunun kaldırılmış olması sevindirici ancak yetersiz diyoruz. Çünkü TSK, Emniyet ve Yargı`nın bu işin dışında tutulmuş olması bize göre işin eksiklik boyutudur." dedi.

 Kamuda erkek çalışanlar içinde halen daha kravat ve kumaş pantolon zorunluğunun devam ettiğini ve bunu bir eksiklik olarak gördüklerini ifade eden Özperk, bununda bir an önce kaldırılması gerektiğini vurguladı.

 Öğrenci Andının kaldırılmasını takdire şayan olarak gördüklerini dile getiren Özperk, kendilerine göre andın anlamı olmayan bir inkarın ifadesi olduğunu belirtti.

 `Memurlarla siyasete kalite gelecek`
Pakette memurlarında istedikleri siyasi partilere üye olabileceklerinin önünün açılmasını da olumlu bulduklarını söyleyen Özperk, "Açıklanan pakette, memurlarda aktif olarak siyasetin içinde olabileceklerdir. İnanıyoruz ki, memurların siyasi partilere üye olmasıyla ülkemizdeki siyasetin de değişeceğine, siyasete kalite gelecek. Buna da destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

 Pratikte uygulaması kalmayan, bir anlam ifade etmeyen üç yasaklı W, X, Q harflerine de özgürlüğün verilmiş olmasını kendilerine göre bir hakkın iadesi olduğunu söyleyen Özperk, "Özel eğitim kurumlarında ana dilde eğitim hakkının verilmesi bize göre geçmiş bir hak iadesiydi dolayısıyla bu güzel bir gelişmedir." dedi.

 `Umudumuz herkes kendini mecliste bulur`
Paket içerisinde önem verdikleri bir başka hususun, insanların inanç ve anlayışlarının, yaşam tarzlarının güvence altına alınması olduğunu vurgulayan Özperk, "Kişinin hayatına, inancı, ibadetine ve kılık-kıyafetine karışılmasındaki yasağın kaldırılması olumlu bir adımdır. Gecikmiş ama olması gereken bir adımdır. Aynı şekilde paket içerisinde yer alan seçim sisteminin de tartışılmaya açılması güzeldir. Var olan siyaset, seçim barajıyla pek çok siyasi partinin kendini ifade etmesi mümkün değildi. Umuyoruz ki, bu da açılır ve dileyen herkes kendini mecliste bulur." şeklinde konuştu.

 `Pakette ciddi anlamda eksikler var`
Özperk, konuşmasının devamında taleplerini açıklayarak şunları söyledi: "Türkiye`de insanların hayatını sınırlandıran, insanların hayatlarını zorlaştıran ve insanların inançlarını ötekileştiren bütün anlamsız yasakların sona erdirilmesidir. Ülkemizin, bütün dünyaya demokrasi anlamda örnek olmasını umuyoruz. Bu anlamdaki paketlerin ve bu anlamdaki adımların atılmasıdır. Fakat bu pakette ciddi anlamda eksikler var. Cezaevindeki insanlar olsun ve benzeri durumlar olsun, umuyoruz ki, bu konudaki taleplerde dikkate alınır ve Hükümette beklentilere ciddi bir adım atar." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir