• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
KKTC'de İlahiyat Koleji Yurtları kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Lefkoşa'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İlahiyat Koleji Yurtlarının İşletilmesine Dair Protokol" Dışişleri Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

 

17 Nisan 2013 tarihinde Lefkoşa'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İlahiyat Koleji Yurtlarının İşletilmesine Dair Protokol" Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.

 

Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından KKTC'de ilahiyat koleji yurtları kurulacak. Yurtlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından işletilecek ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca görevlendirilecek bir müdür ve ihtiyaca göre müdür yardımcıları tarafından yönetilecek.

 

Hatırlanacağı üzere, KKTC'de yapılan ''Hala Sultan TOBB İlahiyat Koleji''nin protokolü Kıbrıs'tan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, tarafından yılbaşında imzalanmış ve iki hafta önce açılışı yapılmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir