• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Susuz kalan mahalleli yolu kapattı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl merkezde yaşanan su sıkıntısına isyan eden mahalleli, yolu bir süreliğine trafiğe kapattı. 10 günden beri sularının akmadığı için yolu kapattıklarını ifade Güllü Budraç, "Sesimizi duyurmak amacıyla yolu kapattık. Susuzluktan dolayı çocuğum ve ben astım hastası olduk, raporlarla ben kanıtlayabilirim. Lavabolarımıza, mutfaklarımıza, banyolarımıza giremez olduk." dedi.


"Ben çocuğumun saçını ıslak mendille silip okula yolluyorum" diyen Budraç sözlerini şöyle sürdürdü, "Bunu da söyleyeyim, okullarımızda bile su akmıyor. 3 okulun birleşmesinden meydana geldi. Bize hizmet verdiğini iddia ediyor yetkililer. Bizi mağdur ederek bize hizmet veriyorlarsa biz böyle hizmeti istemiyoruz. Biz diğer yaşamımızdan gayet memnunduk. Art bir niyetle ben yolu kapattırmadım, biz bu yolu sorunumuz çok büyük olduğu için kapattık."


Annesinin elbiselerini başka bir mahalleye götürerek yıkamak zorunda kaldığını belirten Songül Taşkesen, "Annem yatalak, isterseniz gidip bakalım. Annem yatalak bir insan ben üstlerini alıp Afatlara gidip yıkayacağım. Böyle bir şey olmuş mu? Biz su istiyoruz." ifadelerini kullandı.



Konu ile ilgili bir açıklama yapan belediye yetkilileri ise, şunları söyledi: "Bingöl'ün Metan hattında çalışmalar yapılıyor. Çekilen yeni hatta denemeler yapılıyor, çalışmalar bittiği halde eski hat devreden çıkarılarak yeni hat devreye alınacak." (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir