• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
Diyarbakır bayrama hazır; esnaf müşteri bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Diyarbakır esnafı büyük ölçüde bayrama hazır olduğunu belirterek Diyarbakır halkını alışverişe davet etti.

 

Bayram öncesi alışverişlerde Diyarbakır'ın kimi esnafı memnunken, kimi esnafta satışların durgun olmasından dolayı şikâyetçi olduğunu dile getirdi.

 

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte esnaf ve halkta alışveriş telaşı yaşandı. Bayram hazırlıklarına başlayan esnaf, halkı alışverişe beklediğini ifade etti.

 

Diyarbakır esnafından ayakkabıcı Aydın Ekinci, Bayram arifesinde satışların iyi olmasını temenni ettiklerini belirterek, "Ayakkabı fiyatları geçen seneye oranla çok ucuzdur. Şimdiye kadar işler iyi değil ancak bayram dolayısıyla iyi olacak inşallah." dedi.

 

Bayrama ümit bağladıklarını ifade eden hazır giyim mağazası işletmecisi Galip Girişen, "Elbise fiyatları çok uygun ancak işler çok düşmüş geçen sene gibi değil. Satışlar iyi olmasa da bayrama ümit bağlamışız, bayrama iki üç gün kala alışverişlerin yoğun olduğunu ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Terzi Mehmet Akbıyık fiyatların geçen yıla oranla aynı olduğunu söyleyerek, "Her işte artış var ancak terzilikte artış yok. Bize sadece el emeğimiz kalıyor. Müşteriler çok memnun kalıyor çünkü onlar avantajlı çıkıyor. Bayram havası esmeye başlıyor ancak geçen seneyle kıyaslayacak olursak işler durgun, çünkü geçen seneye oranla işler çok düşmüş" ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakırlı esnaf genel anlamda satışlardan şikâyetçi olduğunu dile getirerek, "Satışlar gerçekten olmuyor. Halkımız gidip şehir dışından alışveriş yapıyor. Bu da bizim satışımızı kırıyor. Diyarbakır halkını Diyarbakır çarşısına bekliyoruz" şeklinde Diyarbakır halkına sitemde bulundu. (Hüseyin Yalçın / Ömer Yasin Ergin- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir