• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Köylüler kendi okullarını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Manisa Saruhanlı ilçesi Çullugrece köyünde devlet millet işbirliğiyle yaptırılan ilkokul düzenlen törenle eğitim ve öğretime açıldı.

 

Törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğrenciler ve Çullugörece köyü halkı katıldı.

 

Vali Abdurrahman Savaş törende yaptığı konuşmasında "Geldiğimiz yollar da sizler için, bu yapılan okullar da sizler için, bütün hizmetleri biz siz çok değerli aziz milletimiz için yapıyoruz. Sizler burada mutlu olduğunuz sürece bizler de görev yapmış olmanın, sizleri mutlu etmiş olmanın gurur ve hazzını yaşıyoruz. Beni çok duygulandıran milletime olan sevgimi, inancımı, bağlılığımı güçlendiren bir hususu ifade etmek istiyorum. Köy buraya taşındığında okulunu vatandaşımız yapmış, ilave ihtiyacı olduğunda ilave okulu vatandaşımız yapmış, şimdi ilave okul yapılıyor, onu yine devletle vatandaşımız birlikte yapmış. Vatandaşımız kendisinin katkısı gerekiyorsa ona her zaman hazır. Bunun örneği Çullugörece İlkokulu. Yapılan yatırım, eğitime yapılan katkı geneli içinde düşünüldüğünde küçük olabilir. Fakat burada vatandaşımızın yürekten koparak vermiş olduğu bir lira dahi dünyanın en büyük serveti ile eşdeğer" dedi.

 

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, "Çullugöreceli vatandaşlarımız 20 bin lira, İl Özel idaremiz 43 bin lira ayırarak bu eseri kazandırdılar. Vatandaşlarımızla işbirliği içinde yapıldığından bu eserin diğerlerinden daha farklı olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da konuşmasında, "Şu anda bir okul açarak bir hapishane kapatıyoruz. Çullugörece Köyü Osmanlının sonlarına doğru burada kurulan bir köyümüz. Çullugöreceliler devlet vatandaş işbirliği ile bu gördüğümüz ve şimdi açılışını yapacağımız okulumuzu yaptırdılar. Milli Eğitim olarak mümkün olduğu kadar köylerimizde okullarımızı kapatmamaya, öğretmenlerimizi köyden ayırmamaya çalışıyoruz. Bu okulumuzda 10 okul öncesi, 49 birinci sınıftan 4. sınıfa kadar öğrencimiz mevcut. Burada 3 öğretmenimiz hizmet vermektedir" diye konuştu.

 

Daha sonra Vali Abdurrahman Savaş ve protokol üyeleri hep birlikte okulun açılış kurdelesini keserek okulu gezdiler. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir