• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Şefkat Eli-Der`den Tesettür Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Hak ve Özgürlükler Platformunun başlatmış olduğu Tesettür Seferberliği kapsamında platforma üye derneklerden Şefkat Eli Derneği`nde tesettür konulu bir seminer verildi.

Dernek binasında Şefkat Eli Derneği Genel Başkanı Molla Ahmet Varol`un verdiği seminerde, Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Şefkat Eli Derneği`nin tesettür seferberliğine destek verdiğini ve bu seferberliğin birçok yerde yankı bulduğunu ifade etti.

Nur 31 ve Ahzab 59 ayetlerinde açık ve net bir şekilde tesettür emrinin sabit olduğunu, tesettürün ve Allah`ın diğer emirlerinin muhatabının müminler olduğunu dile getiren Varol, "Müslüman kadının eziyet ve zarar görmemesi için tesettüre bürünmesi emredilmiştir." şeklinde konuştu.

Kuran`ın ayetlerinde ve Peygamberimizin (s.a.v) hadislerinde, örtünmenin farz olduğunun belirtildiğini ifade eden Varol, "Tarihe bakıldığında diğer din ve ırklarda da tesettüre riayet edildiğini görüyoruz." dedi.

Çıplaklık denilen fuhşiyatın son dönemlerde ortaya çıktığını ve medeniyet adı altında kadının iffet, şeref ve namusunu kapitalist sömürgeciler çiğnendiğini ifade eden Varol, medeniyet dedikleri zulmün de çıplaklık üzerinde yürütüldüğünü sözlerine ekledi. M. Sait Çelik - İLKHA


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir