• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Başörtüsü tüm kurumlarda serbest bırakılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - HÜDA-PAR (Hür Dava Partisi) Konya İ l Başkanı Halis Özelçi, yaptığı basın açıklamasıyla hükümetin açıkladığı Demokratikleşme Paketini değerlendirdi. Paketteki eksikliklere dikkat çeken Özelçi, Emniyet, Askeriye ve Yargı mensuplarının başörtüsü serbestisi dışında bırakılmasının adaletsizlik olduğunu belirtti.
 
Bazı siyasi görüşlerin etkisi altında kalınarak hazırlanan paketin halkı istediği doğrultuda olmadığını ifade eden Özelçi, "28 Şubat döneminde mağdur olmuş, siyasi hırslara kurban edilmiş, suçsuz yere yıllarca ceza verilmiş, fikirleri ne olursa olsun bütün siyasi mahkumlara bir af ya da ceza indirimine gidilmesi lazım diye düşünüyoruz." dedi.
 
Askeriye, Emniyet ve yargıda başörtüsü yasağının devam edecek olmasının bu pakette eksiklik ve adaletsizlik olduğunu belirten Özelçi, Andımızın kaldırılması ve Romen açılımının ise olumlu olduğunu kaydetti.
 
Özelçi açıklamasını şöyle tamamladı: "HÜDA-PAR olarak bir sonraki düzenlemelerde etki altında kalmadan sağlıklı ve adaletli düşünerek, vatandaşlar arasında ayırım yapmadan, halkların haklarının verilmesini istiyoruz. Bu paket olumlu fakat doyurucu olmamıştır." (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir