• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Bu yıl kurbanlıklarda alıcı da satıcı da memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Kurban Bayramına sayılı günler kala hayvan pazarlarında harekelilikte arttı. Bu yıl kurbanlık için ithal canlı hayvan girişinin olmamasına rağmen kurbanlık fiyatlarında artış olmadı. Satışa çıkan kurbanlıkların fiyatları geçen yıla göre değişmedi. Kurbanlık fiyatlarında artış olmaması alıcıları da satıcılarda memnun etmiş durumda.
Besici Kadir Kandemir, bu yıl yemin ucuz olmasıyla Kurbanlık fiyatlarının uygun olduğunu belirtti. Kandemir, "Eğer İthal gelmezse besici biraz para kazanacak." dedi.
Besici Kandemir, erkek danalar da canlı kilogramın 9,50 ile 10,50 arasında değiştiğini belirtirken dişi düvelerin ise genelde ayakta mezatta satıldığını söyledi.

Küçükbaş erkek kurbanlıkların ortalama kilogramının 10- 11 TL arasında, dişi koyunların ise 8 TL'den satıldığını belirten besici Hasan Bulduk, "Fiyatlar güzel, Kurbanlıklar rahatlıkla satılıyor."dedi.

Canlı hayvan sıkıntısının ortadan kalkmasıyla kurbanlıklarda hem alanın hem de satanın memnun olduğunu belirten Gaziantep Et ve Süt Üreticileri Derneği Başkanı Mevlüt Polat, " Bu yıl hem alan memnun hem satan memnun. Çünkü fiyatlar eski yıllara göre hemen hemen aynı düzeyde seyir ediyor." İfadelerini kullandı.

Gaziantep Besi Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde çalışan Veteriner Hekim Hakan Yılmaz ise Kurbanlık hayvanlarda sağlık konusunda bir sıkıntının olmadığını vurguladı. Yılmaz, pazarda satılan dişi hayvanların gebelik durumunu alıcıların isteğine göre kontrol ettiklerini de belirtti.

Gaziantep'te büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 3 Bin ile 7 Bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar 400 ile 750 TL arasında değişiyor.(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir