• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Alimler Cemiyeti, Mısır`daki son katliamı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır`da bulunan Alimler Cemiyeti yaptığı açıklamayla Mısır`da gerçekleştirilen son gösterilerde 52 kişiyi katleden, 350 kişiyi yaralayan, 600 kişiyi de gözaltına alan darbe yönetimini lanetledi.
 
Alimler Cemiyeti`nden yapılan açıklamada, "Süveyş`te İsrail`e karşı kazanılan zaferin 40. Yıldönümünde, dünya Müslüman Âlimleri Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi ve birçok âlimin çağrısı üzerine, Müslüman Mısır halkı sokaklara dökülüp zafer kutlama gösterilerine katıldı. Bunun üzerine cunta hükümeti, adeti olduğu üzere göstericilerin üzerine ateş açarak 52 kişiyi öldürdü, 350 kişiyi yaraladı, 600 kişiyi de gözaltına aldı." denildi.
 
Müslüman halk karşısında İsrail`in yenilgiye uğradığı gibi, İsrail uşağı cunta hükümetinin de yenilgiye uğramaya mahkûm olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son gösterilerde şehadet mertebesine yükselen Müslümanların şehadetlerini kutluyor, bütün Mısır halkına sabır ve metanetler diliyoruz.
 
Bu vesileyle Mısır ordusu ve diğer güvenlik güçleri içindeki halkın evladı olan görevlilerin, cuntanın emirlerini meşru görmemelerini, Müslüman Mısır halkına zulüm ve baskı yapmamalarını, hele Müslüman kanına asla bulaşmamaları gerektiğini bildirmek istiyoruz.
 
Bunca zulümleri Müslüman Mısır halkına reva gören cunta hükümetini de lanetliyoruz. Bununla birlikte bütün bunlara sessiz kalan ve cuntaya destek veren başta Birleşmiş Milletler teşkilatı olmak üzere, Arap Birliğini, Körfez Krallarını ve diğer rejimleri de lanetliyoruz.
 
Sadece Arapların değil, bütün dünya Müslümanlarının ve zulme karşı duran tüm halkların cuntacılara karşı ayağa kalkmalarını, darbecileri alaşağı edinceye kadar Mısır halkını desteklemelerini bir vecibe olarak görüyoruz." (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir