• DOLAR 32.52
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2426.537
  • ...
Manisa Genç Memur Sen kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı M.Emin Sofuoğlu ve genç Memur Sen başkanlığına seçilen Mesut Öner, Genç Memur Sen`i ve yönetim kadrosunu basına tanıttı.

Genç Memur-Sen, Manisa İl Başkanı Mesut Öner yaptığı açıklamada" Türkiye`nin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Yönetim kurulunun öncülüğünde, Memur Sen Konfederasyonu bünyesinde 2012 tarihinde kuruldu. Genel Merkezi Ankara olup, Genel Başkanlık görevini Eyüp Beyhan yapmaktadır. `Kökü mazi, gözü ati` olan Genç Memur-Sen; temel insan hak ve özgürlüklerine dayanan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, millet iradesine de, milletin seçtiği idareye de saygı gösterilen, katılımcı demokrasinin yerleştiği, özgür birey ve sivil toplum örgütlerine gerçek anlamda var olma ve düşünce üretip teklifler sunma hakkının tanındığı bir ülke idealiyle ülkesinin hak ve menfaatlerini savunan gençlik kuruluşudur." İfadelerini kullandı.

Öner, "Kimsenin ötekileştirilmediği, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği, demokratik, sosyal, hukuk devleti olmanın gereği olarak her vatandaşın devlet imkânlarından eşit şekilde yararlandığı bir ülke için mücadele etmek ve bu bilince sahip yeni nesiller yetiştirme prensibiyle kurulmuştur." dedi.

Sendikaları için yaş sınırını 35 olduğunu ifade eden Öner, "Hedefimiz kamuda çalışan, üniversite öğrencisi ve lise öğrencilerine yönelik çalışmaları olup yaş sınırı 35 ve altıdır. Genç Memur-Sen örgütlenmesini demokratik yönetişim ve katılımcılığı esas alan bir modeli ilke edinmiştir. Tüm gençlik kuruluşlarına çatı kuruluş olma amacındadır. Teşkilatlanmalarımız, kucaklayıcı, birleştirici ve ötekileştirmeyen bir anlayış temel ilke edinerek yapılanmaktadır." dedi.
( Ramazan Sındıraç-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir