• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Yakalanan El-Kaide Üyesi ABD Gemisinde Sorgulanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya`nın başkenti Trablusgarp`ta ABD`nin sözde ‘terörle mücadele` birlikleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan Ebu Enes el-Libi’nin Akdeniz’deki bir Amerikan donanma gemisinde sorgulandığı belirtildi.

El-Libi, özellikle bu operasyon için görevlendirilen Amerikan istihbaratına ait San Antonia gemisinde gözetim altında tutuluyor. El-Libi’nin adli kovuşturma süreci için New York’a gönderilmesi bekleniyor. ABD Savunma Bakanlığı, Ebu Anas’ın Libya dışında yasalara uygun şekilde gözaltında tutulduğu açıkladı.

El-Libi’nin avukatı olmadan istihbarat toplama amacıyla sorgulanması, Obama yönetiminin uyguladığı yeni bir model olarak görülüyor. Aden Körfezi`nde 2011’de yakalanan Eş-Sebab komutanlarından Ahmed Abdülkadir Varsame de, avukat desteği olmaksızın ya da kendisine yasal hakları hatırlatılmadan bır ABD donanma gemisinde 2 ay sorguda tutulmuştu.

49 yaşındaki Enes el Libi, 15 yıl önce Kenya, Suudi Arabistan ve Tanzanya`daki Amerikan büyükelçiliklerine düzenlenen bombalı saldırılarda rol aldığı iddiasıyla aranmaktaydı. 1998 yılında düzenlenen saldırılarda 224 kişi hayatını kaybetmişti. El Libi`nin 2007 yılında El Kaide`ye katılan Libya İslami Mücadele Grubu`nun üyesi olduğu iddia ediliyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir