• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
RUSYA SEÇİM SONUÇLARI 2024: Putin kazandı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'da üç gün süren ve Rusya'nın 80'den fazla bölgesinde gerçekleştirilen seçimler, hem geleneksel sandık başı oylaması hem de 29 bölgede uygulanan elektronik oylama sistemi ile tamamlandı. Peki seçimleri kim kazandı? Putin yeniden başkan seçildi mi?

Rusya Merkezi Seçim Komitesi Başkanı Ella Pamfilova da, Rus Devlet Televizyonu'na yaptığı açıklamada seçimlere katılım oranının da yüzde 74,22 olduğunu söyledi.

RUSYA’DA BAŞKANLIK SEÇİMİNDE PUTİN’İN RAKİPLERİ KİMLER OLDU?

Devlet başkanlığı koltuğuna oturmak için 4 adayın yarıştığı seçimde, mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşik Rusya Partisinin desteğiyle bağımsız aday oldu.

Liberal Demokrat Parti Başkanı Leonid Slutskiy kendi partisi, Nikolay Haritonov Komünist Parti, Vladislav Davankov da Yeni İnsanlar Partisinden aday olarak seçim pusulasında yerini aldı.

PUTİN YENİDEN SEÇİLDİ Mİ?

Yapılan sayımlar sonucunda Vladimir Putin'in oyların %87,29'unu aldığı ve böylece devlet başkanlığına yeniden seçildiği açıklandı. 71 yaşındaki Putin bu görevi 2030'a kadar sürdürecek. Putin 5. kez Rusya Devlet Başkanlığı görevini yapacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir