• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Mısır'da gösterilerde en az 20 ölü iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR- Mısır'ın İsrail'e galip gelişinin 40. Yıldönümü münasebetiyle ülke genelinde Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin tertip ettiği gösterilerde en az 20 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.


El-Cezire televizyonunun resmi haber sitesinde yer alan bir haberine göre; dün öğle saatlerinden itibaren gerçekleşen protesto eylemlerinde en az 20 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının daha fazla olduğu iddia ediliyor.


Kahire'nin Dokki semtinde bulunan İbnu Sina Hastanesine en az 15 cesedin getirildiğini ileri süren görgü tanıkları, daha hastaneye ulaştırılmayan cesetlerin olduğunu iddia ettiler.


Gösterilerin yoğun olarak yaşandığı Kahire'de yüz binler Tahrir Meydanı'nda yürümek isteyince çatılarda bulunan keskin nişancılar göstericilere gerçek mermi ile müdahale etti.


Ayrıca baltacı çetelerinde yer yer barışçıl gösterilere müdahale ettiği görülürken, saldırılar sonucu yüzlerce kişinin ise yaralandığı gelen haberler arasında.


Darbe karşıtları tarafından sosyal paylaşım sitelerinde yayınlana foto ve videolarda kafalarından vurularak katledilen Meşruiyet yanlılarının resimleri yer aldı. (Sait Teşne-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir