• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Halil Ağa Mahallesi Kur`an Kursu yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van merkez Halil Ağa Mahallesi`nde geçtiğimiz Ramazan ayında yapımına başlanan ve kabasının büyük bir bölümü biten Kur`an Kursu ve taziye evinin tamamlanması için hayırseverlerden yardım talep eden Şavurlar Camii İmamı Molla Fahrettin Aslan bu işlerin halkın yaptığı hayırlarla yürüdüğünü, ifade ederek, yardım talebinde bulundu.
 
Kur`an kursuyla ilgili bilgi veren Şavurlar Camii imam hatibi Molla Fahrettin Aslan, geçen Ramazan ayında yapımına başladıkları iki katli yapının alt katının taziye evi, üst katının Kur`an kursu, hemen bitişiğinde ise kurs verecek olan hocaların kalacağı imam evi yapmayı planladıklarını söyledi.
 
"Halil Ağa Kur`an Kursu örnek bir yer olacak "
Kursa başlarken istişare ettiklerini belirten Molla Fahrettin Aslan, "Öyle bir şey yapalım istedik ki örnek bir yer olsun. Çağın şartlarına cevap verecek. Çok amaçlı bir yer olsun, istedik. Gördüğünüz gibi burası iki kattan oluşmaktadır. Üst kat Kur`an Kursu alt kat taziye evi olacak şekilde tasarlandı. Taziye evi bölümünde mescid, abdest alma yerleri ve lavaboları var. Yaklaşık 200-250 metre kare taziye alanıdır. Kur`an kursumuz ise 4 sınıftan oluşmaktadır. Ayrıca içinde öğretmen odası, banyosu, tuvaleti, mutfağı diğer müştemilatı olacak şekilde planlamışız. İnşallah maksadımız Müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek güzel bir eser ortaya koymaktır. Müminlerden beklentimiz bu işi yaparken başta da dedik bu hayırla yürüyen bir iştir. Dolayısıyla mümin kardeşlerimizden bu şuurla ellerinden ne geliyorsa bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 
"Cami ve hayır kurumları mü`minlerin bağışlarıyla ayağa kalkmıştır"
Ramazan ayında başladıkları kurs ve taziye evin kaba inşaatının bitmek üzere olduğunu ifade eden Molla Aslan, "Üst katın duvarları örüldükten sonra bizler kursumuzun kabasını bitirmiş olacağız. Cenab-ı Mevla emeği geçen herkesten razı olsun. Onların verdiği yardımlar sayesinde kursumuz, ete kemiğe büründü. Tabi bu yeterli değil. Biliyorsunuz bu tür yerler tamamen mü`minlerin yaptığı bağışlar ve yardımlarla ayakta duruyor. Bu da Allah`ın (cc) bir hikmetidir. Resulullah`dan (sav) günümüze kadar bütün cami, Kur an kursu ve diğer hayır kurumları müminlerin yaptığı bağışlar sayesinde ayakta kalmıştır. İnşallah bu mü`min topluluklar olduğu sürece de bunlar devam edecektir" dedi.
 
"Kardeşlerimizden yardım talep ediyoruz"
İslam tarihinde Ceyşul Usre denilen zorluk ordusunun da sadakalarla kurulduğunu hatırlatan Molla Fahrettin, "Hayır kurumları da Kur`an derslerinin verileceği yerlerde mü`min kardeşlerimizin yaptığı bağışlar sayesinde de varlıklarını devam ettirecektir inşallah. Şu anda öncelikle kardeşlerimizin dualarına ihtiyacımız fiili, kavli dualarına ihtiyacımız var. Sonrasında bir inşaat için lazım olabilecek her şey burası için de lazımdır. Kardeşlerimizden bu noktada yardım talep ediyoruz. Detaylı bilgi almak isteyen kardeşlerimiz bizlere 0537 329 8178 numaralı telefondan da ulaşabilir" diye konuştu.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir