• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
`Kürdistan`da fitne istemiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Teşkilatı "Tanıtım ve halkla buluşma" toplantılarına Petrolkent Mahallesi ile devam etti. Saat: 13.30`da Karşıyaka Mahallesi Ş.Kurt Parkı`nda toplanmaya başlayan Hüda Par yetkililileri ve gönüllüleri saat: 14.00`ten sonra da "Tanıtım ve halkla buluşma" toplantısının yapılacağı Petrolkent Mahallesi`ne doğru gruplar halinde yürüyüşe geçti.
 
Fatih Uzun`un Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başlayan "Tanıtım ve halkla buluşma" toplantısında Parti Şura Meclisi Üyesi Molla Beşir Şimşek söz alarak Kürtçe bir konuşma yaptı.
 
Şimşek, Hüda Par`ı halka daha iyi hizmette bulunmak için açtıklarını belirterek, "Halkımıza hizmet için varız. Halkımız bizleri tanırsa bizim parti olarak halkın kendisi olduğumuzu görecektir" dedi.
 
Halkın aziz olduğuna çeken Şimşek, "Halkımızı iyi tanıyoruz. Halkımız azizdir. Dinine sarıldığı için, namusuna düşkün olduğu için, mert ve cesur olduğu için azizdir. Bizler bunu biliyoruz. Bizlerde bu halkın içindeyiz. Bizde sizdeniz" şeklinde konuştu.
 
Kendileri ile halkın arasını açarak birbirlerine yanlış tanıtmak isteyenler olduğunu belirten Şimşek, "Bizleri birbirimize yanlış tanıtmışlar. Yanyana gelerek birbirimizi dinlememizi, birbirimizi anlamamızı istemiyorlar. Çünkü biliyorlarki, bu olursa halkı, dininden, namusundan, değerlerinden uzaklaştırmaya çalışanlara fırsat verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.
 
40 yıldır halkı birbirinden uzaklaştırmalarıyla halkın sorunlarının arttığına işaret eden Şimşek, "Bizler birbirimizden uzaklaştıkça, birbirimizi dinlemedikçe sorunlarımız artıyor. Bunu görün. Bakınız! Bu sürede; dinimiz, namusumuz ve evladlarımız elimizden gitti" şeklinde tepki gösterdi.
 
Kendilerini halkın sahibi gibi görenlerin halkı tehdit ve iftiralarla Hüda Par`dan uzaklaştırmaya çalıştıklarını dile getiren ve onlara seslenen Şimşek, "Hani sizler halkın her şeyidiniz. Niye halkın sorunlarını çözmediniz." ifadelerine yer verdi.
 
Allah`u Teâlâ`nın insan göz, kulak, akıl gibi nimetler verdiğine değinen Şimşek, "Halkımız; göz, kulak ve aklıyla hareket etsin. Kardeşlerini ve gerçek dostlarını tanısın" diye konuştu.
 
Şimşek konuşmasının devamında, Kürdistan`da ve bütün yeryüzünde fitne istemediklerini ve bunun karşısında olduklarını dile getirerek, "Bizler fitne istemiyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki, fitne haramdır. Bizler kardeşlik istiyoruz. Davamız kardeşlik davasıdır. Bizler kardeş kavgası istemiyoruz. Suriye Kürdistanı`nda da Irak Kürdistanı`nda da fitne, kardeş kavgası istemiyoruz. Bunun tarafı olmayacağız." şeklinde devam etti.
 
Müslümanların kardeşliğini istediklerini ve fitneye taraf olmadıklarına işaret eden Şimşek, "Bizler Müslüman halkların kardeşliğini istiyoruz. Fitne çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bedel ödememize rağmen halkın faydası için bu fitneye fırsat vermeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.
 
Halkın arasına fitne koymak isteyenleri uyaran Şimşek, "Bizler halka bir hizmette bulunmak istediğimizde zahmet ve bedeli hesap ediyoruz. Karar verincede bedeli ne olursa olsun hizmetten dönmedik, dönmeyeceğiz. Kimse yanlış hesap yapmasın. Sessiz kalmamız korkudan değil, halkın menfaati içindir. Ancak hizmetten hiçbir zaman dönmeyeceğiz"
 
`İradenizi ipotek altına koymayın`
Halka da seslenen Şimşek, "Halktanda isteğimiz; fitnecilerin elini tutarak onları engellesin. Kardeşlik hakim olmasını sağlasın. Halktan bir isteğimiz daha var; Allah hepimize göz, kulak, akıl vermiş ki, dost ve düşmanlarımızı tanıyalım diye, birileri çıkarsa sadece bizi dinleyin başka güç yoktur derse, onlar sizi kandırıyorlar, onlar zulüm yapıyorlar. Aklımızı kullanalım, `Onları da dinleyelim, onlarda kardeşlerimizdir` deyin" şeklinde çağrıda bulundu.
 
Halkın iradesini ipotek altına koymaya çalışanlara karşı halkı akılla hareket etmeye çağıran Şimşek, "Onlara da sesleniyoruz; halkı serbest bırakın. Onların sizin yolunuzda olmanızdan emin iseniz, onların yolunu kapatmayın. Halk hür iradesiyle hareket etsin. Hüda Par olarak bölgenin tamamında halka tek tek gideceğiz. Kimse buna engel olamaz. Hep birlikte kardeşliği hakim kılalım, birlikte aziz olalım" şeklinde konuştu.
 
"Tanıtım ve halkla buluşma" toplantısı Molla Şehmus Emlük`ün yaptığı dua ile son buldu.
 
Konuşmalar sırasında sık sık tekbir, tehlil getirilirken, "Xweda Xweda ey Xweda, canême ji bo te feda (Allah`ım canımız senin için fedadır)" ve "Qur`an Qur`an ey Qur`an canême ji bo te feda (Ey Kur`an canımız senin için fedadır)" şeklinde solganlar atıldı. (M.Fatih Akgül, Yasir Oğuz, Mehmet Mikyas-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir