• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
Viranşehir Cami Der yüz aileyi sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Umut Kervanı Platformu Üyesi Cami-Der, faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. İnsani ve İslami birçok alanda güzel hizmetlere imza atan Cami-Der, fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulunmaya devam ediyor. Cami-Der kurban öncesi yüz fakir aile bireylerinin tamamını giyindirerek aileleri sevindirdi.

 

Dernek Başkanı Mehmet Kaya yardımlar ile ilgili bilgi vererek, " Giyim yardımımız yüz aile ile sınırlı olmayıp, inşallah devam edecektir. Yardım alanlar, aile bilgileri elimizde detaylı olanlardan oluşuyor. Diğer ailelere yönelik yardımlar ise ailelerin detaylı bilgileri geldikçe devam edecektir." dedi.

 

Yapılan giyim yardımı ile ilgili ayrıca değerlendirmelerde bulunan Cami-Der Yardım Komisyonu Başkanı İ. Halil Dolaş ise, " Bayram öncesi ilçemizde ikamet eden 5 Suriyeli aile ile Viranşehirli 95 aile ferdinin tamamını giyindirdik. Giyindirdiğimiz bu aileler hem birinci derece fakir olanlar ve hem de kalabalık olan ailelerden oluşmaktadır. Dağıtılan giyim malzemelerinin tamamı, yeni olup içerisinde kesinlikle ikinci el elbise bulunmamaktadır. Elbiseler dışında 70 kişiye de ayakkabı yardımında bulunduk. " dedi.

 

Dolaş, yaptıkları yardımlar hakkında daha sonra, " Giyim dağıtımında İslami tesettürü ön planda tutuyoruz. Dağıtım öncesi İslami tesettüre uymayan giyim türlerini dağıtmıyoruz. Giyim dışında 3 Suriyeli aileye gıda ile bir aileye: 5 yastık, 5 yatak, 5 battaniye, 1 buzdolabı, 1 fırın ve mutfak malzemelerini verdik. " ifadelerine yer verdi.

 

Dolaş, " Giyim yardımlarının fakir ailelere ulaştırılmasında katkıda bulunan; başta Bursa Peygamber sevdalısı esnafa, ilçemizde bulunan esnafa, hayırseverlere ve üyelerimize şükran borçluyuz. Allah hayırlarını kabul etsin ve ahirette cennet elbiselerini giymelerini Rabbimiz nasip etsin" dedi.

 

Yardım alan aileler ise yardımlar ile ilgili olarak,: "Allah Cami-Der'den razı olsun. İmkânları ölçüsünde gıda, giyim, beyaz-kırmızı et vb. birçok yardımda bulunuyorlar. Hele hele bu bayram öncesi bizlere yaptıkları bu yardımdan dolayı çok sevindik. Bizleri bayramda büyük bir yükten kurtardıkları gibi çocuklarımızı da mutlu ettiler. Allah'ta hem oları ve hem de katkıda bulunan hayır sahiplerini sevindirsin." diyerek, kendilerine yardımda bulunanlara duada bulundu. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir