• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sivas'ta Paşafabrikası trafiği çözüme kavuşturuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Sivas'ın en güzide mesire alanı olan Paşa Fabrikası'nda genişletme ve düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Paşa Fabrikası'na giriş ve çıkışları düzenlemek, bununla birlikte trafik güvenliğini sağlamak adına yeni bir köprü inşa ediliyor.

 

Tek giriş ve çıkışı olan paşa fabrikasında özellikle yaz aylarında önemli ölçüde trafik sorunu yaşanıyordu. Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada Evciler çiftliğinin kamulaştırılmasının ardından yapılacak köprüyle paşa fabrikasının giriş ve çıkışının ayrı olacağı belirtildi.

 

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Mesire alanında mevcut giriş ve çıkışların yapıldığı yol sadece giriş olarak kullanılacak ve kamulaştırılan Evciler Besi Çiftliği civarına kurulacak yeni köprüden çıkış yolu oluşturulacak. Bir ring hattı olarak düşünülen proje kapsamında yapılacak olan betonarme köprü 8,5 metre genişliğinde ve 10 metre uzunluğunda olacak. Böylelikle arka kısımda kullanılan ve tarihi niteliğe sahip Niksar Köprüsü'nün trafiğe kapatılarak korunması planlanıyor."

 

Çalışmaları yakından takip eden Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Cafer Çongar alanda incelemelerde bulunarak proje hakkında bilgiler verdi.

 

Başkan Yardımcısı Çongar; "Burada, Paşa Fabrikası'ndaki trafiğin yoğunluğunu azaltmak için daha önce Evciler Besi Çiftliği alanında kamulaştırma marifetiyle belediyemize geçen alanda bir köprü oluşturmak istiyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından bu sezon içerisinde alanda köprü yaptırılacaktır. Bu vesileyle Paşa Fabrikası trafiğini, ring hattı oluşturularak daha rahat ve daha hızlı bir şekilde sağlamak bakımından bu köprüyü yapacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir