• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...
"Diyarbakır'da gıda problemi her geçen gün artıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği tarafından, Tarım ve Gıda Komitesi üyelerine yönelik bir kahvaltı programı düzenlendi.

 

Yapılan kahvaltının ardından TKDK uzmanları ile 2013 yılı 11. Çağrı dönemine ilişkin hibe ve desteklerle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Yapılan toplantıda konuşan TKDK İl Koordinatörü Hikmet Güneş, Diyarbakır'ın kadim bir tarım kenti olduğundan ve gıda ile ilgili problemlerin her geçen gün arttığını belirtti.

 

Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşen programda tarım yatırımcılarının sorunları, desteklerin ilimize katkısı, hibe ve desteklerin amacına uygun kullanılması, doğru yatırımcıya destek verilmesi, geçmişte hem kamu kurumlarının hem yatırımcıların karşılaştığı problemler tartışıldı.

 

Gelecekte dünyanın en çok sıkıntı çekeceği meselelerden birinin güvenilir gıda olduğunu belirten Güneş, "Bu konuda şimdi yapılacak yatırımların gelecekte karşılaşılabilecek muhtemel problemlerin önüne geçeceğini, bununla ilgili TKDK olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve gelecek nesillere kaliteli ve güvenli gıda mamulleri bırakma adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını" ifade etti.

 

Kurumlar teftiş ediliyor
Kurumlarının AB tarafından ve Ankara merkezli kamu kurumları tarafından sürekli teftiş edildiğini ifade eden Güneş, TKDK'ya verilen projelerin 4-5 bağımsız birim tarafından denetlendiğini ve eskiden yapıldığı iddia edilen adam kayırma ve torpil gibi meselelerin kendi kurumlarında asla söz konusu olmadığını belirtti. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir