• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da üniversite öğrencilerine seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Eğitim Der) Van Şubesi, dernek binasında üniversite öğrencilerine yönelik 2'nci seminerini verdi.

Seminerde konuşan Levent Dalgın ile derneğin yönetim kurulu üyesi Yusuf Türk, gençliğin önemine vurgu yaparak gençlere nasihatlerde bulundu.


"Bizi ateşe götüren insan bizim dostumuz olamaz"
Müslümanların, hayatın sadece bu dünyadan ibaret olmadığının bilincinde olması gerektiğini belirten Levent Dalgın, "Eğer birbirimizi gerçekten seviyorsak, birbirimizin ahireti için çalışalım. Bugün bizi ateşe götüren insan bizim dostumuz olamaz. Bugün bizi Allah'tan uzaklaştıran insan vallahi bizim dostumuz değildir. Babamızda olsa o insan bize düşmandır, bize zarar verir. Bugün bizi Allah'tan uzaklaştıran insan vallahi bizim iyiliğimizi istemiyor. Ama bugün bize Allah'ı, ahireti hatırlatan insan yabancı da olsa vallahi o bizim kardeşimizdir. O bizim gerçek dostumuzdur." dedi.


"Ey insanlar! Şeytan sizin apaçık düşmanınızdır"
Mahşer meydanındaki sahnelerden söz eden Dalgın, mahşerde cennet ve cehennem ehlinden Kur'an-ı Kerimden örnekler vererek anlattı. Dalgın, "Allah'u Teâlâ diyor ki; 'Burada boş bir söz yoktur. Malayani bir söz yoktur. Sadece melekler sizlere selam veriyorlar, selam olsun size diyorlar.' Ey gençliklerini, ey hayatlarını Allah yolunda harcayanlar selam olsun size müjdeler olsun diyorlar… Ve mahşer meydanına geri dönüyoruz. Cehennemliklere ise 'Ey günahkârlar siz bu tarafa çekilin!' diyor. Yani siyahla beyaz gibi Allah-u Teâlâ onları ayırıyor. Ve bizlere işte bu günü şuan içinde yaşadığımız hayatı hatırlatıyor. Onlara 'Ey insanlar ben size demedim mi şeytana uymayın! O sizin için apaçık bir düşmandır diye. Sizleri uyarmadım mı?' diye soruyor. Ben de sizlere soruyorum; Allah'u Teâlâ bugün bize tüm bunları söylüyor mu? Dinlediğimiz her ezan her sala bunları bize hatırlatıyor." diye konuştu.


Daha sonra konuşan Yusuf Türk ise burada yaptıklarımıza mahşerde Küre-i Arzın şahitlik edeceğini hatırlatarak, "Kim Rabbinin huzurunda hesaba çekilmekten korkarsa ve hevasına uymazsa onun yeri cennettir. Hepimiz genciz ve nefsimiz şu anda çok hararetlidir. Bu dönemde bizler nefsimizi muhafaza edebilirsek Allah'ın izniyle yeryüzü bu sefer tam tersine bize olumlu anlamda şahitlik edecektir." ifadelerini kullandı.

Bizlerin akıbetinin cehennem olmaması gerektiğini ifade eden Türk, "Çünkü Allah cehennemi kâfirler için yaratmıştır. Bizim için değil. Kendimizi muhafaza etmek zorundayız. Allah'u Teâlâ bizlere o imkânı vermiştir. Hani insanlar mahşerde ahirette hep diyorlar ki; 'Ya Rabbi bizleri dünyaya gönder de sana kolluk yapalım' Şu sohbeti öyle değerlendirelim ve sanki dünyaya geldiğimizi farz edip o şekilde ibadet edelim." tavsiyesinde bulundu.


"İnsanların hidayetine vesile olmaya çalışalım"
İnsanların hidayetine vesile olmanın önemine de değinen Türk, "Bir insanın hidayetine vesile olduğumuz zaman yaptığı her hayır eksilmeksizin bizim de sevap hanemize yazılır. Soruyorum size günah işleyen fertler olarak bizim mi kendimize faydamız daha fazla yoksa hidayetine vesile olduğumuz bir kişinin mi? Belki o insanın bize faydası daha fazladır. O halde insanların hidayetine vesile olmaya çalışalım. Kendi ahretimizi kurtarmak istiyorsak başka arkadaşlarımızın da hidayetine vesile olalım." dedi.


Seminer verilen yemekle son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir