• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Solhan Çağrı-Der`den kurban kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`ün Solhan ilçesinde faaliyet yürüten Çağrı-Der, her Kurban Bayramı`nda olduğu gibi bu yıl da kurban çalışmalarına başladı.


Derneğin kurban çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Solhan Çağrı-Der Başkanı Muhsin Barış, kurban kesecek olan hayırseverlerin, kurbanlarını gönül hoşluğu ile derneklerine teslim edebileceklerini söyledi.


Üyesi oldukları Umut Kervanı Yardım Platformu`nun ülke genelin de başlattığı "Kurban Paylaşmaktır" kampanyası çerçevesinde çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Barış, "Kampanya çerçevesinde bizlerde kurban çalışmalarına başladığımızı belirtmek istiyoruz. Amacımız bu çalışmalar ile toplumsal kaynaşma ve paylaşma kültürünü geliştirmektir. Kurban Bayramı ve diğer bayramlardaki asıl hedef ve gaye Allah-u Teâlâ`ya karşı takvalı olmanın ve Müslümanlar arsında paylaşmanın, sevginin ve kardeşliğin pekişmesidir. Bu gaye ile her yıl olduğu gibi bu yılda kurban kesmek isteyen dostlarımıza, gönüllülerimize, üyelerimize ve hayırsever hemşerilerimize söz konusu hayırlı çalışmalarımıza ilgi gösterip katkıda bulanmaları çağrısında bulunuyoruz. Bu hayırlı kervana sizler de katılınız ki kurbanlarımızı toplu olarak bir arada kesilip elbirliği ile daha çok ihtiyaç sahiplerine ulaştıra bilelim. Belki de yılda bir defada olsa kırmızı eti aşlarına katacak muhtaçların sevinmesine vesile olabiliriz." ifadelerini kullandı.


Kurban bedelini 400 Türk Lirası olarak belirlediklerini ve kurban kesiminin bayramının 2`nci ve 3`üncü günlerinde başlayacaklarını söyleyen Barış, "Kurban kesecek hayırseverler isterse kurban etlerini derneğimiz aracılığı ile istediği ailelere veya bizzat gönüllü üyelerimizle birlikte kurban etlerini dağıta bilirler. Kurban kesecek olan hayırseverler 0533 768 5170 nolu telefon numarasıyla bize ulaşabilirler." dedi. (Behçet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir