• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
"Anayasa referandumu yerel seçimlerle beraber yapılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ -Kocaeli Sivil Anayasa Platformunun 4.Yıl 45. Ay basın açıklamasını platform adına MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş okudu.


Şu an yürürlükte olan Anayasa'nın darbe anayasası olduğuna vurgu yapan Odabaş, "4 yıldan beri bu meydanlarda darbe Anayasa'sına son verilip, yeni anayasayı derhal devreye almanın çağrısını yapıyoruz. Fakat şunu görüyoruz ki, yeni Anayasa yapım süreci, partilerin ağır davranması ve tavizsiz tutumlarından dolayı tehlikeye girmektedir. Türkiye'nin insan haklarına uygun olmayan daha önceki ve şu an yürürlükteki darbe anayasaları ile yönetilmesi halkta büyük rahatsızlıklara sebep olmaktadır." ifadelerini kullandı.


MARSİAD Genel Başkanı Odabaş, "Buradan AK Parti Hükümeti'ne sesleniyoruz, yeni Anayasa yazımı konusunda gevşek davranan partileri bir kenara bırakarak, ihtiyaçlarına cevap verebilecek, bünyesine uygun bir anayasayı daha fazla oyalanmadan uygulanmaya geçirin. İnsanımızı zora sokan ve özgürlüklerin önünü tıkayan yasaları ortadan kaldırarak özgürlüklerin önünü bir an evvel açın." dedi.


Yeni anayasa yapımının statükocu uzlaşmasız partilerle olamayacağının, halkın isteklerine cevap verebilecek bir Anaysa yapmayacaklarının endişesinde olduğunu dile getiren Odabaş, "Irkçı, ayrımcı, yasakçı, dayatmacı kafa yapısına sahip statükoculuların, bu çağın insanına ve halkın beklentilerine cevap verebilecek bir anayasa yapamayacakları konusunda endişemiz var." ifadelerine yer verdi.


Odabaş, endişelerini bertaraf edecek çözüm şeklini de şöyle izah etti: " Anayasa komisyonu hemen lağvedilmeli, insan hakları konusunda çalışmalarıyla öne çıkmış bilim adamlarından yeni bir yazım komisyonu kurulmalıdır. Bu anayasa komisyonu halkın güvenini artık yitirmiştir, beklentileri karşılamaktan uzaktır. Halk statükocuların milletimizi oyaladıklarının gayet iyi farkındadır. Artık anlaşılmıştır ki, bu komisyondan bu ülkeye faydalı bir anayasa yazımı çıkmayacaktır. Acilen özgürlüklerin önünü bir an evvel açmanız ve ülkemize insan hakları konusunda kazanımlar sağlayacak bir anayasa hazırlamanız bu halkın hükümetten beklentileridir."


MARSİAD Genel Başkanı Odabaş açıklamasının sonunda, "Önümüzde yerel seçimler bulunmaktadır. Kısa süre içinde yeni Anayasa'nın yazımı tamamlanıp, yerel seçim sandığının yanında kurulacak bir anayasa referandum sandığı ile halka sunulmalı ve bu iş daha fazla uzatılmamalıdır." diyerek basın açıklamasına katılan herkese teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir