• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Gemlik Hz. İbrahim(a.s)`i Andı-foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa`da yaptığı İslami etkinliklerle sürekli gündeme gelen İkra Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği Bursa`nın Gemlik ilçesinde Hz. İbrahim`i andı. Bursa`nın Gemlik ilçesi belediye düğün salonunda düzenlenen etkinlikte Hz. İbrahim`in aile hayatına çekildi.

 Genel Merkeze bağlı Gemlik Temsilciliği`nin organize ettiği program, Eğitimci Abidin Gökhan`ın sunumu ve ardından Mesut Biçim hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 Grup İkra`nın okuduğu ilahilerle devam eden programda Günün anlam ve önemine binaen eğitimci Adnan Alınç bir konuşma yaptı.

 "Allah`ın Resulullah(s.a.v) Hz.İbrahim(a.s)`i kendine örnek almıştı"
Alınç, "Hz. İbrahim`in genç olduğunu ve günümüz gençlerinde onu örnek alması gerektiğini belirterek şöyle konuştu , "Allah`ın Resulullah(s.a.v) Mekke`nin fethinde 360 tane putu yere sererken Hz.İbrahim(a.s)`i kendine örnek almıştı. Ashab-ı kehf putları yere sererken Hz. İbrahim(a.s)`i kendisine örnek almıştı." dedi.

 Gençlere de seslenen Alınç, "Genç İbrahim kardeşlerim, şehvet putuyla, paranın putuyla, dünyanın putuyla ve daha nice putlarla kapkaranlık bir dönem yaşamakta olan bu dünyamızda yakini iman sahibi kalplerinizden, ne zaman imanlarınız dillerinize dökülecek, ve insanların kalplerinde ki putları yerle bir edeceksiniz?" diye sordu.

 Daha sonra sahneye çıkan Grup İkra`nın, çocuk ilahi grubu söyledikleri ilahilerle büyük beğeni kazandı.

 Hz. İbrahim`in hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimiyle devam eden programda ilahiyatçı eğitimci Hasan Şenol, hoca bir konuşma yaptı.

 "Eşleriniz Allah`a kul olma peşindeyken onları dünya ile meşgul etmeyin"
İlahiyatçı Şenol, Hz.İbrahim`in aile hayatından kesitler sunarak şöyle konuştu, Hz.Hacer annemiz Hz. İbrahim(a.s)`e itaatiyle şunu gösterecekti, ey eşlerine sadakatli olan hanımlar! Eşleriniz Allah yolunda çalışırken, eşleriniz Allah`a kul olma peşindeyken onları dünya ile meşgul etmeyin onları taksitlerle meşgul etmeyin. Onlar yavrularını İbrahim(a.s) gibi Allah yolunda kurban etsinler, onlar İbrahim(a.s) gibi Allah yolunda çalışan yarenler olsun. Onlar İbrahim(a.s) gibi yavrularını Allah`a kul olabilecek yiğitler yetiştirsinler. " şeklinde konuşarak Hz. İbrahim(a.s)`in aile hayatını anlamaya dikkat çekti.

 Hz. İbrahim`in aile hayatını iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Şenol, Müslümanların Hz. İbrahim`in aile hayatından kesitler çıkarıp hayatlarına yerleştirmesi gerektiğini söyledi.

 Program, İkra Tiyatro Ekibi`nin Hz. İbrahim`in hayatından bir kesiti sahnelendirmesi ve Murat İleri Hoca`nın okuduğu duayla son buldu. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir