• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
`Paketteki haklar mücadele sonunda kazanılmış haklardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu Kayalıpark alanında 317. Hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi. Basın açıklamasının bu haftaki sözcüsü Mustafa Büyüksarıkulak sözlerine Casiye Suresi 15. Ayeti okuyarak başladı.

"Paket`te Türkiye`de değişik grupları, farklı düşünceleri ve inançları ilgilendiren maddeler vardır" diyen Mustafa Büyüksarıkulak , "Meşru özgürlük alanlarının genişletilmesi tabii ki sevindiricidir ve bunlara itiraz olmamalıdır. Elde edilen haklar meşru olduğu müddetçe biz bu hakların hepsinin arkasındayız. Mutlak ve meşru bir özgürlüğün bulunmadığı yerlerde köleliğin olduğu bilincinde olarak yinede her hakkı kıymetli ve değerli buluyoruz. Bu pakette ve bundan sonra açıklanacak olanlarda her meşru hakkı bağışlanmış bir lütuf olarak telakki etmiyoruz. Bu haklar verilen mücadelenin sonunda kazanılmış haklardır. Her biri için uzun yıllar süren mücadeleler verilmiştir." şeklinde konuştu.

Suriye konusuna değinen Büyüksarıkulak, "Suriye`de muhalefet grupları arasında yeni bir ittifak oluşmuştur. Topyekûn bir ittifak meydana gelmedikçe çatışmalar bitmeyecektir. Çatışmaların artacağı ve kanın dökülmeye devam edeceği endişemiz artımaktadır. Müslüman halkların faydasına olacak meşru bir vahdet arzulamaktayız." dedi.

Mısır`daki direnişe de değinerek, bu direnişe desteğin devam etmesi gerektiğini belirten Büyüksarıkulak, "Mısır`daki zalim darbecilere karşı gösterilen direnişin 100. Gününde de Çağdaş Firavun cunta rejimi, Müslümanların üzerine ateş açmış, onları hunharca katletmiştir. Anlaşılan o ki zalim zulmüne Müslümanlar da mücadelelerine devam edeceklerdir. Mısır direnişinin ilk günlerinde ülkemizde gösterilen tepkiler ve direnişe verilen destek zaman içinde farklı nedenlerle tükenmiş durumdadır. Mısır`daki kardeşlerimizi desteklemek şimdi daha mühimdir. Bu konuda halkımızı daha hassas davranmaya ve her alanda mücadele bayraklarını yükseltmeye davet ediyoruz." diyerek konuşmasını bitirdi. (İlyas Yavuz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir