• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Muğla`da sazlık alanda yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Muğla`nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde su samuru ve çeşitli kuş türlerinin yoğun olarak yaşadığı sazlıkta susam tarlasındaki kuru otların yakılması sonrası yangın çıktı.

Yangın akşam saatlerine kadar havadan bir helikopter ve yerden arazözlerin müdahalesine rağmen kontrol altına alınmadı.

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011 yılı Haziran ayında `Sakin Şehir` ilan edilen Akyaka beldesindeki sazlık alanda yangın çıktı.
Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler 500 dönümlük sazlık alanı sardı. Su samurlarıyla çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan sazlıktaki yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü`nden bir arazöz ve havadan da bir helikopter müdahale etti.

Arazinin bataklık olması nedeniyle söndürme çalışmaları geç yapılırken, sazlıktaki birçok hayvana ait yuvalar ise kül oldu. Akyaka`nın üzeri yangın nedeniyle dumanlarla kaplandı.
Sazlık alandaki yangının sazlık etrafındaki susam tarlasındaki kuru otların yakılması ile başladığı ileri sürüldü. Sazlık alanda tarlası bulunan vatandaşlara ait küçük ahşap barakalarda bulunan eşyalar mal sahipleri tarafından yangın alanından uzaklaştırılırken, görgü tanıkları, "Yangın susam tarlasındaki kuru otlardan çıktı. Rüzgârın da etkisi ile aniden büyüdü." dedi.

Aynı alanda bu yılın başlarında da yangın çıkmış ve sazlık alandaki sazlıkların büyük bölümü yanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir