• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Başörtülü kadının işlettiği spor salonu kapatılmak isteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ellabou, "Salonun açılması için belediyeye ilk gittiğimizde sadece bone takıyordum. Resmi işlemlerle ilgili hiçbir problemle karşılaşmadım. Fakat ikinci randevuda başörtülü olarak gittim. Belediye Başkanı, herkese açık bir işletmede müşterilerin başörtülü bir kadın tarafından karşılanmasının uygun olmayacağını söyledi." ifadelerini kullandı.
Lynda Ellabou, belediye başkanının kendisine, başörtülü olarak böyle bir yer açmak istiyorsa yabancıların yoğun olarak yaşadığı Paris`in Courneuve ya da Aulnay banliyölerine gitmesi yönünde tavsiyede bulunduğunu da iddia etti. Spor salonun her görüşten insana açık olduğunun altını çizen işletme sahibi, spor salonuna mescit yapıldığı yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Le Raincy Belediye Başkanı Eric Raoult yaptığı açıklamada ise spor salonunun kapatılma nedeninin otopark eksikliği ve acil çıkış sorunu olduğunu söyledi. Raoult, "20 kişiden fazla kişiyi ağırlayan işletmelerin otoparka sahip olması gerekiyor." dedi.

9 Eylül`de açılan ve belediye başkanının kapatılmasını istediği Orty Gym Spor Salonu için son karar, Le Raincy Belediyesi Güvenlik Komitesi`nin yapacağı incelemeden sonra verilecek.  cha

Bu haberler de ilginizi çekebilir