• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Norveç`te camilere tehdit mektupları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Norveç`in başkenti Oslo`da camilere ırkçı ifadeler içeren mektup ve e-postalar gönderildi.

Oslo Diyanet İşleri Merkez Camii yönetimine, kırmızı büyük haflerle yazılı "Bütün yabancılar Norveç`i terk etsin" şeklinde isimsiz mektuplar gönderildiği belirtildi.
 
Cami yetkilileri, daha önce de cami yönetimine benzeri mektuplar gönderildiği, konuyla ilgili Oslo polisine şikayette bulunulduğunu açıkladı. Ancak Oslo Diyanet İşleri Merkez Camii yetkilileri, polisin konuya ilgisiz kaldığını dile getirdi.

Benzeri olay başkent Oslo`da faaliyet gösteren Dünya İslami Misyon Camii`nde de yaşandı. E-posta aracılığı ile camii yönetimine tehdit yağdıran ırkçı grup, "2013 yılı sona ermeden Norveç`teki bütün camiler yakılıp, ortadan kaldırılacak. Bu, 7 yıl içerisinde, sadece erkeklerden oluşan bir grup aracılığı ile planlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Yine başkent Oslo`da, Merkez Ehli Sünnet Camii önüne, kafası kesilmiş bir domuz bırakıldığı bildirildi. Norveç`in Fredrikstad şehrindeki bir cami önüne ise bir poşetin içerisine domuz eti içeren sosis konularak, "Müslümanalara her zaman domuz etli bir sosis" notu bırakıldığı ifade edildi.

Norveç İslam Konseyi yetkilileri, yaşanan bu tür olaylardan dolayı cami üyelerinin korkuya kapıldığını açıkladı. Konsey yetkililerinin konuyla ilgili Oslo polisine suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir