• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Temerrüd Hareketi Mısır`da iç karışıklık çıkarmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR- Mısır`ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı halkı 30 Haziran`da meydanlara inmeye çağıran Temerrüd Hareketinden yine bir çağrı geldi.

Darbe karşıtı İslamcılara karşı kendi mensuplarını meydanlara inmeye çağıran Temerrüd Hareketi ülkede, karışıklık çıkarmak istiyor.

Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketinin çağrısından saatler sonra gelen bu açıklama Hareket yöneticilerinde Mahmut Bedri, Mısır ordusunun 1973 Arap-İsrail savaşının 40. yıldönümü münasebetiyle tüm Mısırlıları meydanlarda gösteri yapmaya çağırdı.

Hareket adına açıklama yapan Bedri "Mısır halkı olarak devrimimizi hiç kimseye teslim etmeye niyetimiz yok. Silahlı terörist örgütlere karşı bütün halkımızı meydanlara inmeye çağırıyoruz." dedi.

Mısır`da 3 Temmuz`da ikinci bir devrim yaptıklarını iddia eden Bedri "Bizler yarın ikinci devrimimizi tamamlamak ve 6 Ekim bayramını kutlamak için meydanlara ineceğiz" iddiasında bulundu.

Öte yandan Ulusal İttifak Hareketinin yarınki dev gösterilerle ilgili çağrısı Ülkede geniş yankı bulurken, başta Kahire ve İskenderiye olmak üzere gösterilerin yarın yoğun katılımlı olması bekleniyor.

İslam Alimler Birliği Yusuf El-Karadavi`nin de dün Katar`da verdiği hutbede tüm Mısırlıları darbeye karşı yarın meydanlara inmeye çağırırken barışçıl gösteri düzenleyenlere karşı müdahale etmenin haram olduğunu dile getirmişti.
(Sait Teşne-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir