• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Kar-Der Ağustos-Ekim ayları faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İNGÖLBİNGÖL- Karlıova`da faaliyet gösteren Kar-Der Ağustos-Ekim ayları faaliyet raporunu açıkladı.

Karlıova Kar-Der Başkanı Murat Akansu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yardım çalışmalarının her yıl arttığını söyledi. Akansu, "Dernek üye ve gönüllerimizin titizlikle yaptığı çalışmalar sonucu köylerde ve merkezde dernek üyelerince bire bir muhtaç aileleri evinde ziyaret ederek , muhtarlar,cami imamları ve güvenilir şahıslarla yapılan istişareler sonucu muhtaç ailelerimizi tespit ettikten sonra hayır severlerin bize iletmiş olduğu yardımları muhtaç ailelerine teslim etmenin sevincini yaşıyoruz."dedi.

Ağustos-Ekim aylarında ilçe merkezi köylerde 142 gıda kolisi dağıtıkların ifade eden
Akansu, yardım faaliyetlerini şöyle sıraladı:
"50 adet gıda kolisi hayırsever esnaflarımızdan İsa Sümbül aracılığı ile dağıttık. 30 adet yardım kolisi Avrupa Yetim-Der aracılığı ile köylerde dağıttık.
Hayırsever hayvan sahiplerinin derneğimize bağışladığı 2210 kilogram peynirden 1790 kilosunu Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankasına muhtaç ailelere dağıtılmak üzere makbuz karşılığında teslim ettik.Geriye kalan 420 kg peyniri ise Karlıova`da muhtaç ailelerine verdik. Ramazan ayı buyunca ilçe merkezinde kurduğumuz iftar çadırı ile yardım çalışmalarına devam ettik."

Yardımların yıl içerisinde devam edeceğini vurgulayan Akansu, "Allah nasip ederse Kurban Bayramında dağıtacağımız kurban etleri ve dağıtacağımız giyim paketleri ile muhtaç ailelerimizi unutmayacağız İnşallah. Bu konuda halkımızın muhtaçlara dağıtılmak üzere kurban bağışları derneğimiz aracılığıyla yapmalarını istirham ediyoruz. Dernek üye ve gönüllerimiz Karlıova`nın en ücra köşesindeki muhtaçlara üşenmeden imkanlarını seferber ederek , en sağlıklı şekilde araştırarak ulaştırmaktadırlar." şeklinde konuştu.

Akansu son olarak "Yapılan yardımlarda bir elin verince diğer elin görmemesinin bilincindeyiz. Faaliyet raporunun açıklamasındaki amacımız yaptığımız faaliyetlerle böbürlenmek değildir. Amacımız hayır sever vatandaşlarımızın yaptığı yardımların nereye gittiğini ve halkın bu konuda bilinçlenmesidir. Muhtaç ailelerimizin unutulmaması için hepimizin el ele verip kardeşçe ve her şeyden önce Allah rızası için bunu yapmalıyız." dedi.
(Bülent Temiz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir