• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Avrupa Yetim Der`den yetimlerle dayanışma gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa Yetim-Der`in, Basel ve Wiesbaden`den sonra Paris`te Medine Camisi katkıları ile Cuma akşamı saat 20.00`de düzenlediği geceye katılımın yoğun olduğu görüldü.
 
Avrupa Yetim-Der Başkan Yardımcısı Murat Korkut`un yaptığı tanıtımdan sonra, Medine Camisi gençlerinden Şuayb Uslu`nun Kur`an tilaveti, salonda manevi bir atmosfer oluşturdu.
 
Kur`an tilavetinden sonra Medine Camii adına söz alan Tahir Esen, başta Özlem Ajans ve Susa ilahi Grubu sanatçılarına teşekkürlerini sunduktan sonra gelen konukları selamladı ve bu gecenin önemine atıfta bulunarak, "Bizler bu hayra sadece bir köprü, bir vesile olduk" dedi.
 
Gerçekleştirilen etkinliklerin gelirlerinin sadece yetimlerin yararına bağışlanacağını belirten Korkut, Avrupa Yetim-Der`in bir köprü olduğunu toplanan yardımların Türkiye`nin 19 noktasına ve Mısır`a, Somali`ye, Kenya`ya, Etiyopya`ya, Arakan`a ve ulaştırılması güç olan yerlere ulaştırdıklarını belirtti.
 
Sonrasında Özlem Ajans sanatçılarından Bilal ve Selami Güneş ile Susa ilahi gurubu sahneye davet edildi. Kısa bir teşekkür konuşmasından sonra sanatçılar, salonda bulunan konukları yeni albümlerinden seslendirdikleri ilahileriyle coşturdular.
 
Ardından Rehber TV Umut Kapısı Programı sunucusu Abdulvahab Kaplan, sahneye davet edildi. Konuşmasının başında müminin vasıflarından bahseden Kaplan, Müslüman`ın daima hizmet aşkıyla bütün imkânlarını seferber etmesi gerektiğini söyledi.
 
Türkiye`de Umut Kervanı ile beraber çalışan 65 kuruluşun, Avrupa`da ise Avrupa Yetim-Der ile IHO-Ebrar gibi kuruluşların, topladığı yardımların, dünyanın farklı yerlerinde bulunan, muhtaçlara ve Arakan`da kan ağlayan ve zor şartlarda yaşayan Müslümanlara ulaştırıldığını aktardı.
 
Türkiye`de yardıma muhtaç fakir ailelerin durumuna değinen Kaplan, yetimleriyle tek başına yaşayanların, çadırlarda yaşayanların, elektriği, suyu ve hatta yiyecek bir şeyleri olmayan ailelere değinirken gözyaşlarına hakim olamadı. Kaplan,"Bütün gücümüzü sarf ederek Avrupa Yetim-Der`i bütün dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapmamız gerekir." dedi.
 
Kaplan`ın konuşmasından sonra devam eden ilahilerin ardından Avrupa Yetim-Der Başkanı Hüseyin Ateş sahneye davet edildi.
 
Konukları selamlayarak, programa katkı sağlayan sanatçılara ve Medine Camisine teşekkürle konuşmasına başlayan Ateş, 1,5 yıllık kısa bir süre içinde Türkiye`nin her yerine yardım ulaştırdıklarını belirtti.
 
Ateş, Türkiye`nin de birçok yerinde fakir ailelerin bulunduğu ve hatta bir parça ekmek bulamayanların bulunduğunu söylerek Avrupa Yetim-Der olarak renk ayrımı yapmaksızın bütün dünyaya yardımları ulaştırdıklarını söyledi.
 
Program, yapılan dua ile sona erdi. (Enes Suiçer, Hacı Aslan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir