• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

MUŞ- Tarım ve Kalkınmayı Denetleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğünü ziyaret eden Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Koordinatörlük binasında yaptığı gezi ve incelemelerin ardından Tarım ve Kalkınmayı Denetleme Kurumu Muş İl Koordinatörü M. Emin Turandan Koordinatörlüğün kuruluşu ve akreditasyon işlemleri ve teklif çağrıları hakkında bilgi aldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Büyükersoy; kurum çalışanları trafında genelde ülke özelde ise ise Muşun kalkınması için faydalı çalışmalar yapmlarını beklediklerini söyledi. Devletin yatırım yapmak isteyen vatandaşa çok güzel imkânlar sunduğunu belirten Büyükersoy, DAKA(Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Başkanlığı) DAP İdarisi Başkanlığı gibi birçok kurumun, ekonomik kalkınmaya yönelik olarak destekler sunduklarını ifade etti.

Muş'un, yatırımcı ihracı yapan bir il konumunda olduğunu kaydeden Büyükersoy, İl dışında Muşlu iş adamlarının ve yatırımcıların sayıca bir hayli fazla olduğunu ve Muşun yatırımcı potansiyelinin çok güçlü olduğunu belirtti. Bu noktadan sonra artık harete geçmek zamnını geldiğini de sözlerine ekleyen Büyükersoy; '' Artık sizler de bunun hakkını vererek daha çok çalışacak ve yatırımcıya ulaşacaksınız. İl koordinatörümüz, teklif çağrılarından bahsetti. 15 yıl önce bunları hayal etmek mümkün değildi. Bu ülke 1 milyar dolara muhtaç iken sadece bir ay içinde 130 milyar dolar yatırım ihalesi yaptı'' diyerek, yapılacak olan çalışmalarda herkese başarılar temennisinde bulundu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)