• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Gençliğin dergisi çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 



İSTANBUL- Uzun bir süredir internet üzerinden yayın yapan Söz ve Kalem dergisi, geçtiğimiz aylarda aldığı bir kararla Ekim ayından itibaren kağıda basılarak dergi olarak seçkin bayilerde satışa sunulacağını duyurdu. Çoğunlukla gençlere hitap eden ve içerisinde Siyasetten Tarihe, Davetten Bilime kadar birbirinden farklı ve çarpıcı konularla gençlerin tüm ihtiyaçlarını içerisinde barındıran Söz ve Kalem dergisi ilk sayısında `Vira Bismillah` başlıklı Ekim sayısıyla okurlarıyla buluştu.

Müslüman gençliğin yeni ve gür sesi olmak için "Vira Bismillah" diyerek yola çıktıklarını belirten dergi yetkilileri, `Elimizden geldiğince gençlerin tüm ihtiyacını bir arada barındıran, gençleri sıkmadan onları her konuda bilgilendiren bir dergi oluşturmaya çalıştık` dedi.

ÖZE DÖNÜŞ GENÇLERLE OLUR
İslam ümmetinin işgal, zillet ve talan içinde olduğu coğrafyamızın her köşesini acı, savaş ve katliamın kuşattığı şu demde tek kurtuluşun öze dönmek olduğunu belirten dergi yetkilileri, Öze dönüşün ise Ümmetin dinamik güçleri olan gençlerden başlayacağını belirtti. Yetkililer, bu gençliğin ancak Allah`ın tarif ettiği bir gençlik olabileceği, yani Muhammedi bir gençlik, Rabbe ram olmuş, Rablerine iman etmiş bir gençlik olabileceğini vurguladı.

GAYEMİZ BU GENÇLİĞİ CANLANDIRMAK
Gayelerinin bu gençliği oluşturmak, ayağa kaldırmak şahlandırmak olduğunu vurgulayan dergi yetkilileri, "Topluca silkinmek, okumak, koşmak ve azmetmek, bu uğurda yolumuza döşenen tüm engelleri, günahları, tuzakları aşıp hedeflerimize varmak istiyoruz. Artık küçük işlerle uğraşmanın vakti geçiyor. Büyük düşünmenin ve büyük işler yapmanın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Son olarak dergiye katkıda bulunmak isteyen okurlarına seslenen dergi yetkilileri, "Dergimizin amacı genç nesli şuurlandırmak ve şuurlu bir genç nesil oluşturmaktır. Dolayısıyla sizde dergimizin toplumun her kesimine ulaşmasını sağlayarak bu amacımızı gerçekleştirmemize yardımcı olabilirsiniz. Bu kapsamda her okuyucumuz kendisini birer temsilcimiz olarak görmeli en az dergiyi çıkaranlar kadar dergiyi sahiplenmelidir. Dergimizin tüm insanlığa özellikle Müslüman gençliğe hayırlı olmasını ve ümmetin öze dönüşüne vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz ederiz. Gayret bizden Tevfik Allah`tandır" dedi. (Selman Talayhan/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir