• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Bilteci`nin Duruşması Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Muhammed Bilteci ve Selefi eğilimli vaiz Saffet Hicazi`nin "iki polis memurunu kaçırma ve işkence etme" suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşması 7 Aralık tarihine ertelendi.

Kuzey Kahire Ceza Mahkemesi`nde yoğun güvenlik önlemleri altında görülen davada mahkeme, sanıkların "güvenlik" gerekçesiyle mahkeme salonuna getirelememesi sonucu duruşmayı 7 Aralık tarihine erteleyerek, sanıkların Tora Cezaevindeki tutukluluklarının devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, 7 Eylül tarihinde yapılan ilk duruşmayı aynı gerekçeyle bugüne ertelemişti.

Bilteci, Hicazi ve darbe karşıtı gösterilerin odağındaki Rabiatül Adeviyye Meydanı`nda kurulan sahra hastanesinde görevli iki sağlık çalışanı, "Yasaların uygulanmasını engellemek amacıyla çete oluşturmak, yetkililere karşı gelmek, güvenlik güçlerinin görevlerini yapmasını engellemek, iki polis memuruna yönelik cinayete teşebbüs" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Savcılık, Bilteci ile Hicazi`yi, darbe karşıtı bir yürüyüşte görevli iki polis memurunu, oturma eyleminin yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı`na götürüp darbederek ciddi şekilde yaralanmalarına yol açmakla suçluyor. Sanıklar ise bu suçlamaları reddediyor.

İhvan yöneticilerinden Muhammed el-Bilteci, "şiddete teşvik" ve diğer suçlamalar nedeniyle hakkında çıkartılan tutuklama kararı sonucu 29 Ağustos tarihinde gözaltına alınmıştı.

AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir