• DOLAR 32.526
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2492.308
  • ...
CHP`de Görüş Ayrılığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk`ın başkanlık yaptığı toplantıda Hakimler Kurulu maddesinin görüşmelerinde CHP`li üyeler görüş ayrılığına düştü.

"BU CHP`NİN GÖRÜŞÜ OLAMAZ"

MHP, BDP ve CHP`li Atilla Kart ve Rıza Türmen, Hakimler Kurulu`nda Adalet Bakanı`nın oy hakkı olmadan toplantılara başkanlık etmesinde anlaştılar. Ak Parti ise bakanın oy hakkında ısrar etti. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ise iki CHP`li üyenin tersine Adalet Bakanı`nın kurula hiç katılmaması gerektiğini savundu. CHP`li Türmen uzlaşma sağlanabileceğini söyleyince Batum tepki gösterdi. Sesini yükselten Batum, "Ben bu maddeye karşıyım. Bu CHP`nin görüşü olamaz. CHP adına buna onay verebileceğimizi söylüyorsanız Genel Başkan`ın bu konuda yazılı görüşünü isterim" dedi.

DİĞER MİLLETVEKİLLERİ ARAYA GİRDİ

Türmen maddeyle ilgili anlatımlarını sürdürmeye çalışınca Batum da ses tonunu yükselterek itirazlarını yineledi. Batum`un ayağa kalkarak tepkisini sürdürmesi üzerine diğer partilerin milletvekilleri araya girdi. BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, "Daha fazla gerginlik yaratıp birbirinizi kırmayın" diyerek Batum`u sakinleştirmeye çalıştı. Gerginlik üzerine toplantı bitirilerek konunun görüşülmesi pazartesiye ertelendi.

KILIÇDAROĞLU`NA AKTARDILAR

Toplantının ardından Türmen ile diğer CHP`li üye Atilla Kart`ın gelişmeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na aktardığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu`nun, Uzlaşma Komisyonu`nun CHP`li üyeleriyle yeniden görüşerek yeni kararlar alabileceği belirtildi.

AJANSLAR
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir