• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Kadir Topbaş yeniden başkan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL - Fas'ın Rabat kentinde yapılan Dünya Kongresi'ne 130"a yakın ülkeden 3 binden fazla yerel lider katıldı. Belediye Başkanları ve bölgesel yönetimlerin liderlerinin katıldığı kongrede Dünya Başkanlığı seçimine Kadir Topbaş rakipsiz girdi. Kongreye katılan delegeler Topbaş'a 3 yıl için 2016 yılına kadar UCLG Dünya Başkanlığı'nı sürdürmek için yetki verdi.

Seçimin ardından açıklama yapan Başkan Topbaş, "Türkiye'yi her alanda zirvede tutma anlayışı ile Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı görevini 3 yıldır sürdürüyordum.

2010 yılında Meksika'da yapılan bir önceki Dünya Konseyi'nde çekişmeli bir seçim süreci sonucunda başkanlığa seçilmiştim. Şimdi Fas'ın Rabat kentinde yapılan seçimli kongrede delegelerin tam desteği ile rakipsiz olarak Dünya Başkanlığı'nı sürdürme noktasında yetki aldım. Dünya Belediyeler Birliği olarak nitelendirebileceğimiz bu önemli teşkilatın başkanlığına 3 yıl için yeniden seçilmiş olmamdan dolayı ülkem ve şehrim adına onur duydum. 2016 yılına kadar bu görevim devam edecek. Dünya Konseyi'ne 130"a yakın ülkeden 3 binden fazla yerel lider katıldı.

Dünya çapındaki yerel yönetimlerin nabzı burada attı diyebiliriz... Yerelin önemini ve Dünya'nın geleceğine etkisini tüm yönleriyle ele aldık. Önemli şehirlerin belediye başkanları ile İstanbul için faydalı görüşmeler yapma imkânımız oldu. Görüyoruz ki İstanbul, son yıllardaki gelişimiyle Dünya'nın ilgisini daha fazla çeken bir şehir konumunda... İstanbul'un adını zirvede tutmaya devam edecek olmamız da ayrı bir gurur vesilesi…" ifadelerini kullandı.

Fas'ın Rabat kentinde "Toplumu hayal et, demokrasiyi inşa et" sloganıyla toplanan UCLG Dünya Konseyi'nde Genel Kurul toplantısının yanı sıra HABİTAT 3 zirvesi için stratejik oturum gerçekleştirildi.

UCLG'nin 100. kuruluş yılı nedeniyle sergi açıldı.
UCLG Dünya Konseyi'ne katılanlar arasında Avrupa Birliği Kalkınma komiseri AndrisPielbal de vardı. RABAT EXPO 2013'te Dünya'nın dört bir yanından gelen belediyelerin hizmet ve etkinlikleri sergilendi... Fuarda, açılan İstanbul Standı ve İBB İştirakleri Kültür AŞ, İSTON, İSTAÇ, İSBAK, SAĞLIK AŞ, BELBİM AŞ, İSPARK ve İSMEK standları büyük ilgi gördü.

UCLG Dünya Başkanlığı'na yeniden seçilen Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Kurulu (UNACLA) Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.(Enes Durmaz/ İKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir