• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Mersin Kültür Festivali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) tarafından gerçekleştirilen 1. Mersin Kültür Festivali Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın katılı ile başladı.
 
Tevfik Sırrı Gür Stadı önündeki kortej yürüyüşü ile başlayan festivale Yörükler, develeri ile katıldı.
 
Cumhuriyet alanında devam eden festivale Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Burada Osmaniye Belediyesi Mehteran takımı mini bir konser verirken çeşitli yörelere ait halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
 
Programda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, festivale katılan vatandaşları göstererek kültürel çeşitliliğin burada olduğunu söyledi.
 
Böylesine önemli bir noktada aynı acıyı, aynı sevgiyi ortak olarak yaşayanlar olarak aynı dili kurduklarını ifade eden Çağlayan şöyle devam etti: "Şimdi ülkemizde şükürler olsun ki, hiç kimse olduğu gibi görünmekten çekinmiyor. Artık herkes kimliklerini, inançlarını, mezheplerini gizlemek zorunda kalmıyor. Artık Türkiye`de kimliğe dayanan, vatandaşlarının kökleri, inancı, dünya görüşü ile uğraşan bir devlet yok. Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız son derece önemli bir demokratikleşme paketini açıkladı. Ümit ediyor ve inanıyoruz ki artık Türkiye`de her insan bu ülkenin birlik ve beraberliğinden, bayrağının, devletinin tekliğinden, bölünmez bütünlüğünden yana olan herkes artık kimliğini de inancını da mezhebini de seve seve iftiharla söyleyecektir, İnşaallah" diye belirtti.
 
Konuşmasının ardından Bakan Çağlayan`a katkıları nedeniyle MEBİDER Başkanı İbrahim Ünver ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından plaket verildi. Daha sonra stantları gezen Çağlayan Silifkeli yörüklerin tuluğunda bişşeği eline alarak yayık yaydı. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir