• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
İnönü Üniversitesi akademik yıl açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan törene, Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, onur konuğu Recai Kutan, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümg. Burhanettin Aktı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, birçok kurum ve kuruluşun yöneticileri veya temsilcileri, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversite'sinin özellikle sağlık alanında önemli başarılara imza attığını ifade ederek, "Bugün Turgut Özal Tıp Merkezimiz; 26 ameliyathanesi, 255'i yoğun bakım ünitelerinde olmak üzere toplam 1115 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük sağlık merkezlerinden biri hâline geldi. Yapımına başlanan Karaciğer Nakli Hastanesi 2014 yılında tamamlanıp hizmete girdiğinde, ameliyathane sayımız 40'a, yatak sayımız ise 300'ü yoğun bakım yatağı olmak üzere toplamda bin 400'e yaklaşmış olacak. Turgut Özal Tıp Merkezimizin farklı branşlarda göstermiş olduğu başarılar hepimizi gururlandırıyor. Bu başarıların mimarları olan hekimlerimizi, bir kere de, siz saygıdeğer konuklarımızın huzurunda kutlamak istiyorum. Üniversite olarak, sağlık alanında ortaya koyduğumuz başarının bir benzerini, önümüzdeki süreçte, bu defa mühendislik alanlarında gösterme konusunda son derece kararlıyız. Bu kararlığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Mühendislik Fakültemizde görev yapan arkadaşlarımın bu konudaki azmini, kararlılığını görüyor ve bunu gerçekleştireceklerine de yürekten inanıyorum." dedi.

 

Konuşmasının sonunda, öğretim elemanlarına ve öğrencilere de seslenen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, yeni akademik yılın öğrencilere ve üniversite çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bir yıl sonra 40 yılına girecek olan İnönü Üniversitesinin artık olgunluk yaşına girdiğini ve birçok başarıya imza attığını belirterek konuşmasına başlayan Malatya Valisi Vasip Şahin, bu başarının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını ifade etti.

 

"Âlimin ölümü âlemin ölümüdür" sözünü hatırlatan Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Allah, bir toplumu yok etmek isterse önce âlimlerini alır. Bizim âlimlerimiz, bilginlerimiz ise çok şükür ki giderek artmaktadır. Demek ki, Allah, bu toplumdan umudunu kesmemiştir. Bizler, işlerimizi en iyi şekilde yapmayı sürdürdüğümüz sürece başarılı olmamız kaçınılmazdır. Malatya'nın büyükşehir olmasında İnönü Üniversitesinin önemli katkısı olduğunu unutmamalıyız. Sağladığı başarılarla bizleri gururlandıran Üniversitemiz, bu başarılarını her geçen gün artırmakta ve artık dünya çapında kariyer oluşturmaktadır. Sağlanan tüm başarılardan dolayı Üniversitemizi kutluyor, yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

 

İnönü Üniversitesi Senatosunun 'Fahri Doktora' unvanı verdiği Recai Kutan'a Fahri Doktora Belgesi Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından takdim edildi. Kendisine "Fahri Doktora" unvanı verilmesi münasebetiyle kısa bir konuşma yapan Recai Kutan, önemli mesajlar verdi. Birikimlerini yumuşak üslubuyla aktaran Kutan, şunları söyledi: "Biliyorsunuz, Malatya'mız ünlüleri ile meşhurdur. Çok sayıda devlet adamı, cumhurbaşkanları, başbakanlar, bilim adamları, siyasetçi, sanatçı, bürokrat, dünya çapında tanınmış adamlar, tarihe yön veren insanlar çıkarmıştır. Gururla söylüyorum ki, artık Malatya'mızın ünlüler listesine Üniversitemiz de eklenmiştir. İnönü Üniversitesinde özellikle son yıllarda ortaya konan akademik çalışmalar, bilimsel araştırmalar, sadece Malatya için değil, Türkiye için de haklı bir gururun vesilesi olmuştur."

 

Gençlere de seslenen Kutan, "Önünüzde uzun bir ömür var. Zorlu ama bir o kadarda heyecanlı günleriniz olacak. Karşınıza engeller çıkacak. Hüzünleriniz, umutsuzluklarınız olacak. Gün gelecek parmağınızı dahi oynatmak istemeyeceksiniz. Büyüğünüz olarak size ilk tavsiyem şudur: Ne olursa olsun, asla vazgeçmeyin. Hiçbir zaman inancınızı yitirmeyin. Tarihimizdeki zaferlere bakın: Bütün zaferler, silahla değil, inançla kazanılmıştır. Saplantılı ideolojilerin değil, büyük ideallerin peşinde koşun. İnsanların hayrı ve saadeti için çalışın. Gün gelir çok para kazanabilirsiniz. Lüks arabalara, şaşaalı evlere sahip olabilirsiniz. Ama eğer bir idealiniz yoksa büyük hayalleriniz yoksa bunların hiçbir anlamı olmaz. Unutmayın, dünyayı ihtirası olanlar değil iddiası olanlar şekillendirir. Ne olursa olsun haktan, doğrudan, mazlumdan yana olun." ifadelerini kullandı. (Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir