• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
BATMEK Projesi Açılışı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Batman Meslek Edindirme Kursları (BATMEK) projesinin açılışı, Batman Valisi Ahmet Turhan, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Batman Üniversitesi Rektörü ve Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim ile bazı protokol üyelerinin katılımı ile İluh Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

 

BATMEK`in18 yaşını doldurmuş, okuma-yazmayı bilen herkesin faydalanabileceği mesleki eğitim programları küçük bir sermaye veya kişisel girişimler ile kendi işini kurabilme veya kolayca iş bulabilme niteliği taşıdığı ifade ediliyor.

BATMEK; Batman Üniversitesi, TPAO, TÜPRAŞ, KOSGEB, İŞKUR, ilgili meslek odaları ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları gibi dinamikleri harekete geçirerek Batman`da yürütülecek tüm Bilimsel ve Mesleki Eğitimlerin Merkezi olma misyonunu yüklenmiş durumda olduğu belirtildi.

Çarşı Mahallesi Eski TMO`nun yerinde devam eden BATMEK projesi kapsamında halen 8 adet eğitim faaliyetinin yürütüldüğü şu ana kadar kurslara 95 öğrencinin devam ettiği belirtiliyor.

M.Sıddık Demir-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir