• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
Öğretmenlere sağlıklı beslenme eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü küçük yaştaki çocuklarda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteyi arttırmak için değişik projeler üretmeye devam ediyor. Ana sınıfı ve ilköğretim 1. sınıflarda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite kavramlarını yaygınlaştırmak için İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü; Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu ile protokol imzaladı. Protokol kapsamında anasınıfı ve ilköğretim 1. sınıf öğretmenlerine, beslenme ve fiziksel aktivite konusunda eğitim verilerek, öğretmenler aldıkları eğitimleri sınıflarındaki öğrencilerine aktaracak.


Konak Hasan Sağlam Öğretmen Evi'nde Okullarda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteyi arttırma konularında anaokulu ve ilköğretim 1. sınıf öğretmenlerine ilgili uzmanlar tarafından 3 günlük eğitimler verildi. Çocuklar okul çağında beslenme alışkanlıkları kazanıyor.


Eğitimin açılış konuşmasında İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hilal Bolat, günümüzde giderek artan yetersiz ve dengesiz beslenme ile hareketsizliğin çocuklarda obezite ve beslenme yetersizliği hastalıklarına yol açtığını belirtti.


Sağlıklı yaşamda öğretmenlerin rolü büyük
Beslenme ve fiziksel aktivite eğitimleri için en ideal yerlerin okullar olduğunu vurgulayan Bolat, konuşmasına şöyle devam etti: "Okullar ile tüm çocuk ve ergenlere ulaşılır, okullar, öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırır, okullarda, öğretmenlerin yaptırım güçleri yüksektir ve öğrenciler, genelde öğretmenlerini kendilerine model alırlar. Temel amacı tüm okul çağı çocuklarına sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan bu programın 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibarı ile ilimizdeki tüm okullarda uygulanmasını hedeflemekteyiz."


Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Varol, programın verimli geçmesini temenni ederek bu programda yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir