• DOLAR 32.575
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2432.882
  • ...
Gönüllü itfaiyeciler sertifikalarını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 79 saatlik eğitime katılarak 'Gönüllü İtfaiyeci' olmaya hak kazanan katılımcılar sertifika sevincini yaşadı.


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve daha önce 129 kişinin eğitim aldığı 'Gönüllü İtfaiyeci' eğitim programına bu kez TRAC Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti ve Gemlik Yaşam Atölyesi Derneği üyelerinden oluşan 29 kişi katıldı. Bu sayede Bursa'daki 'Gönüllü İtfaiyeci' sayısı 158'e ulaştı. 79 saatlik eğitimi tamamlayan ve yapılan sınavda da başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan gönüllü itfaiyecilere, belgeleri, Küçük Sanayi İtfaiye Binası'nda düzenlenen törenle verildi. 'Gönüllü İtfaiyeci' olmanın sorumluluğunu taşıyan katılımcılar, sertifika heyecanını ve sevincini de çalışma arkadaşlarıyla paylaştı.


Gönüllü itfaiyecilere sertifikalarını veren Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, gönüllü itfaiyeciliğin önemine değinerek, "Belediyemiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz 79 saatlik eğitime katılan ve başarılı olan gönüllü itfaiyecilerimiz, bundan böyle olası yangınlarda ve sel baskınlarında Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile koordinasyon halinde çalışmalara katılıp, itfaiyecilere yardımcı olabilecekler" diye konuştu.


TRAC Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti Başkanı Ali Karabaş ve Gemlik Yaşam Atölyesi Derneği 2. Başkanı Mehmet Gür de olası yangınlarda derhal olay yerine giderek gönüllü itfaiyeci olarak çalışmalara destek vereceklerini belirtti.


Sertifika heyecanını yaşayan itfaiyeciler, törende, 'Gönüllü İtfaiyecilik Yemini' de ettiler. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir