• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
VEDAŞ Türkerler Holding'e devredildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş'ye ait hisselerin Türkerler Holding'e devir töreni özel bir otelde gerçekleşti. Törene İçişleri Bakanı Muammer Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Başbakanlık Özelleştirme Başkan Vekili Ahmet Aksu, milletvekilleri ve çok sayıda kurum amirleri katıldı.

 

Törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kaçak elektrik konusuna dikkat çekerek, ".Türkiye 19 tane bölgede AB ülkelerden daha düşük kayıp kaçakla çalışıyor. Ben Vanlı hemşerilerimizin de bundan geri kalmayacaklarına inandığımı belirtmek istiyorum. Bu kul hakkıdır inşallah ülkemiz zenginleştikçe bu ödemeler daha kolay sağlanacaktır" dedi.

 

"Türkiye 19 bölgede AB ülkelerinden daha düşük kayıp kaçakla çalışıyor"
21 tane dağıtım şirketinin son halkası olan, Van bölgesinde kamu hizmetinin özel sektör eliyle yürütülmesinin sonuna geldiklerini ifade eden Bakan Yıldız, özelleştirmenin kamu malını satmak olmadığını bunun kamu hizmetinin özel sektör eliyle dağıtılması olduğunu belirterek, "Türkiye'de elektrik dağıtım hizmetini özelleştirmediğimiz hiçbir bölge kalmadı. 13 milyar dolarlık bir geliri de hazineye aktararak bunu gerçekleştirdik. Yalnızca elektrik dağıtım hizmetlerinde değil, ayrıca doğalgaz hizmetleri de özel sektör eliyle yürütülüyor. Biz şu anda Türkerlere hiçbir kamu malını satıyor değiliz. Trafolar, direkler, dağıtım hatları bizim. Biz kamu hizmetinin özel sektör eliyle dağıtılmasının önünü açıyoruz. Türkiye 19 tane bölgede AB ülkelerden daha düşük kayıp kaçakla çalışıyor. Ben Vanlı hemşerilerimizin de bundan geri kalmayacaklarına inandığımı belirtmek istiyorum. Bu kul hakkıdır inşallah ülkemiz zenginleştikçe bu ödemeler daha kolay sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

 

Van'da yaşanan depremlerden sonra kamu eliyle yükün bir kısmını kaldırmaya çalıştıklarını aktaran Yıldız, "Kamuya ve herkese vazifeler var. Bunların her birini ülkemiz için yapacağız. Ülkemiz son 10 yılda 3 katına çıktı. Gelecek on yılda bir üç katına daha çıkması için elimizden geleni yapacağız. Bölgede bulunan 400 bin abonemize 110 milyon dolara özelleştirdiğimiz bu yapının hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

"Türkiye bir enerji üretim merkezi haline geliyor"
Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Özelleştirmelerle kamu ve halkın kazandığını belirterek, "Özel sektörün sermaye birikiminden kamu yararlanmıştır. Van'daki elektrik dağıtımı özelleştiriliyor. Burada kaçak çok fazla. Burası fakiri bol olan bir memlekettir. Ancak en fakir elektrik faturasını ödeyemeyecek insanlara imkân sağlanması konusunda iyi niyetlidir. Ben bu günkü durumdan daha iyi bir durum olacağına inanıyorum. Türkiye bir enerji üretim merkezi ve enerji koridoru haline geliyor." dedi.
Programda birer konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile VEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, yaptıkları konuşmalarda bunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Daha sonra İmza töreni gerçekleştirildi. İmza töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bakanlar ülke gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundular.

 

"Nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğal gaz hattı çekilecek"
Nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğal gaz hattının görülmesi ile ilgili bir soru üzerine Bakan Yıldız, "Nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçeler doğalgaz almak isterlerse biz oraya doğalgaz iletim hattını götüreceğimizi taahhüt ediyoruz. Bununla ilgili belki de son duyurularımızdan birini yapıyoruz. Vatandaşlarımız böyle bir rağbet gösterirse biz oraya yatırım yapacağız. En az 25 ilçemiz de bu uygulama söz konusudur. Bu yıl Doğalgaz sıkıntımız söz konusu değil vatandaşlarımız rahatlıkla israf etmeden istediği kadar doğalgaz kullanabilir. Biz her zaman vatandaşın haklarından yanayız. Şu ana kadar kullanmamış olmalarına rağmen 140 milyon TL'lik vatandaşımız doğalgaz aldı. Vatandaşlarımız parası varsa yanında kalabilir ihtiyacı olan kadar da doğalgaz alabilirler. İhtiyacı kadar olanı alsınlar bir sıkıntı söz konusu değildir" diye cevapladı.

 

"Maltepe'de aslında neler oluyor"
İstanbul Maltepe 'de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine ise İç İşleri Bakanı Muammer Güler, son iki aydan bu yana İstanbul Maltepe gülsuyunda örgütler arasında meydana gelen olaylar olduğunu hatırlatarak, olayların polisin takibi sonucu tamamen aydınlatıldığını olayla ilgili gözaltına alınan 22 kişiden 14'ünün tutuklandığını söyledi.

 

Bakan Güler daha sonra, "Oradaki olaylar değişik şekilde yansıtıldı. Hayatını kaybeden Hasan'ın cenazesinin provokasyona alet edildi. Ailesinin üzerinde büyük baskı kuruldu. Ailesinin son isteğinin yerine getirilmesi konusunda da örgütün baskısı altına alınmıştır. Gazi mahallesinde defni sırasında DHKP-C sempatizanlarının orada hazırladığı başka bir provokasyonla karşılaştık. Orada açıkça görülen gerçek yüzü vatandaşa bırakıyorum. Amaç Polisin müdahalesi sağlanacak çok büyük olaylara vesile edilecekti. Orada silahların ne anla geldiğini çok iyi biliyoruz. Yasadışı örgütlere ve çetelere asla müsaade edilmeyecektir. Kendilerine etki alanı yaratmaya çalışan örgütlerin dün ortayla koydukları provokasyonları vatandaşlarımız gördü. Biz bunun kanuni gereklerini yerine getireceğiz. Hiçbir yasadışı hareket cezasız kalmaz" şeklinde şeklinde ifadelere yer veridi.

 

Reyhanlı saldırıları ve El- Kaide bağlantısının olduğu yönündeki haberin Emniyet tarafından yalanlanması ile ilgili bir soruya ise Bakan Güler, Reyhanlı olayının bir faili meçhul olmadığını belirterek olayı yapanların belli olduğuna dikkat çekti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir