• DOLAR 32.539
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2440.497
  • ...
Şırnak STK`ları, Şırnak Sorunları İçin Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak`ın sorunlarını görüşmek üzere Atatürk Parkı restaurantta düzenlenen yemekli toplantıda buluşan STK`lar Şırnak`ın sorunlarını nasıl çözebiliriz üzerinde tartıştı. Aralarında sendika liderleri, dernek başkanları, mahalle muhtarları ve konuk konuşmacıların olduğu toplantı Şırnak`ın geçmişini ve bugününü anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Yol-İş Sendika Başkanı Turgay Birlik: "Sahipsiz diyarımızın gerçek sahipleri sivil inisiyatifimizin fedakar üyeleri aramızda bulunmalarından büyük onur duyduğumuz kıymetli konuklar. Bu toplantının Dertlerimize derman yarınlarımıza umut, güzelliklere öncü olmasını canı gönülden temenni ederim." diyen Birlik yaptığı konuşmada Şırnak`ın sorunları üzerinde durdu.

Yapılan açıklamalarda Şırnak ilinin en büyük sorunlarının eğitim, sağlık, ulaşım, elektrik ve istihdam problemleri olduğu ifade edildi.

Açılış konuşmasından sonra STK temsilcileri Şırnak sorunları üzerine kısa konuşmalar yaptılar. Konuşmaların ardından Şırnak sorunlarını gündemleştirecek ve çözüm yollarını arayacak üçlü bir komisyon kurulmasına ve 12 Eylül 2011`de tekrar bir araya gelinmesine karar verildi.

Emcet Yalçın-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir