• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da hac kafilesi yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van merkez Milli Egemenlik Caddesi üzerinde toplanan hac adayları, akrabaları ve yakınları tarafından gözyaşları içerisinde uğurlandı.

 

Kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve sevincini yaşayan hacı adaylarından Hacı Gümüşlü, Müslüman ülkelerde dökülen kanların durmasını dileyerek, "Rabbim tüm Muhammed Mustafa (sav) ümmetine nasip eylesin, insan gözleriyle görmeyene kadar ne olduğunu bilmez. İstediğimiz odur ki, özelde ülkemize genelde de zulüm altında olan Müslüman ülkelerimize rabbimiz yardımcıları olsun. Bizi hak yoldan şaşırtmasın" dedi.

 

Çok güzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin diyen hacı adaylarından İbrahim Şakar da, "Rabbim tüm Müslüman ülkelerine huzur nasip eylesin. Türkiye'ye halkına da barış getirsin" şeklinde konuştu.

 

Sait Yılmaz isimli hacı adayı ise, "Hamdolsun, Rabbim bu kutsal yolu nasip etti. Elhamdulilah çok mutluyuz. Âlemlerin Rabbi bize nasip etti. Size de nasip etsin İnşallah" diyerek mutluluğunu paylaştı.

 

Hacı adaylarına kısa bir konuşma yapan bir imam, "Besmele ve Telbiye getirin. Allah niyetinizi kabul etsin. Mallarınızı ve çocuklarınızı merakını etmeyin kutsal topraklara gidiyorsunuz. Siz Allah'ın evine gidiyorsunuz Allah'ın misafirsiniz. Niyetinizi tazeleyin" şeklinde tavsiyelerde bulundu.

 

Öte yandan bu hafta içerisinde 2 kafilenin daha kutsal topraklara gideceği belirtildi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir