• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
FBI Ajanlarına ‘İslam Karşıtlığı` Dersi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya’da haftalık olarak yayımlanan ‘Der Spiegel’ dergisinde çıkan bir haberde, ABD’de FBI ajanlarına İslam hakkında temel bilgilerin öğretildiği kurslar verildiği, ancak kaynak olarak İslam karşıtı düşmanca yayınlarıyla bilinen internet sitelerinin kullanıldığı bildirildi.

İnternet dergisi ‘Wired’ın kaynak gösterildiği haberde 2009 yılında 62 sayfalık bir powerpoint gösteriminden oluşan kursla Müslümanlar arasında FBI ajanlarının nasıl davranması gerektiği öğretilmiş.

Ancak İslam’ın yedinci yüzyıldaki bir Arap ülkesinin kültürü olarak tanıtıldığı kurs programında, sürekli olarak Arap kavramı üzerinde durularak İslam’la Araplığın özdeşleştirildiği dikkat çekiyor.

Diğer taraftan İslam hakkında tavsiye edilen kitaplar da çoğunlukla İslamofobi sahibi kimselerin kaleme aldığı ‘Muhammed hiçbir şekilde barış ve hoşgörü vaazetmedi’, ‘Muhammed hakkındaki gerçekler’ gibi İslam’a ve Peygamberimize bir takım iftiralar atan ürünlerden oluşuyor.

FBI tarafından bu kurs programının ne zamana kadar uygulandığı hakkında bir bilgi verilmiyor. Amerikan Federal Polis teşkilatı, bu programın eski olduğunu ve belirli bir süre için kullanıldığını bildirdi. 62 sayfalık powerpoint gösteriminin aslında çok daha kapsamlı bir eğitim çalışmasının küçük bir parçasını oluşturduğu kaydedildi.

Gösterimin eğitimciler tarafından nasıl uygulandığı bilinmezken, sözkonusu program hakkında internette çoğunlukla sert eleştirilerden oluşan olumsuz yorumlar yapıldı.
Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir