• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Mısırlılardan Orduya Net Mesaj: Reform Yap!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

`Halkın İradesi Cuma` adı altında toplanan kalabalık içinde Müslüman Kardeşlerin yanısıra sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de yer aldı.

Sıcak havaya rağmen meydanın dolup taştığı, Mısır`ın değişik kentlerinden otobüslerle çok sayıda kişinin Tahrir`e akın ettiği gözlendi.

Binlerce kişi, reform ve halk ayaklanması sırasında sivillerin ölümünden sorumlu olanların derhal yargılanması çağrısı yaptı.

Ayrıca devrik lider Hüsnü Mübarek ile halk ayaklanması sırasında sivillerin ölümünden sorumlu olanların derhal yargılanması talepleri dile getirildi

Tahrir Meydanı`nda toplanan göstericiler tekbir getirerek askeri yönetime reform çağrısı yaptı.

`BU CUMA BİRLİK CUMASIDIR`

Mısır Müslüman Kardeşler hareketi üst düzey yöneticisi trafından yapılan açıklamada, Mısır`da İhvan`ın tek başına iktidarı almak istemediğini dile getirdi.

ORDU HALK ELELE

Mısır`ın başkenti Tahrir Meydanı`nda gösteri düzenleyen binlerce kişi orduya bir an önce reform adımlarını yerine getirmesi çağrısı yaptı.

Reuters`in haberine göre Mısırlılar orduya da olumlu mesaj göndererek `ordu-halk elele` sloganlarını attı.

6 Nisan hareketi, İhvan ve selefi gruplar Mısır’da Cuma gösterilerine destek verdi.

El Yevm Es Sabi gazetesinin haberine göre, Devrim Gençliği Komisyon’u Müslüman Kardeşler ve Selefi Cemaatler ile bugünkü eylem için biraraya gelerek gösteirlere destek verme noktasında anlaşmaya vardılar.

SUFİLERDEN CUMA GÖSTERİLERİNE DESTEK

Mısır’da bulunan Sufi Tarikatlar Cuma gösterilerine destek verdi.

İskenderiye Selefi Cemaati Resmi Sözcüsü Dr. Şahat Mısır’da bir TV Kanalı’da yaptığı konuşmada, Cuma gösterilerine iştirak edeceklerini, bu gösterilerin amacının Askeri Meclise devrimin amaçlarının gerçekleştirilmesi için baskı yapmak olduğunu, yoksa devletin güvenliğini tehdit eden bir durumun söz konusu olmadığını belirtmişti.

Dünya Bülteni

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir