• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Bayram Coşkusuyla Sabah Namazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Cami Etkinlikleri Programı kapsamında Hz. Ömer Camiinde Sabah Namazında, İl Müftülüğünce düzenlenen programa İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Müftü Yardımcısı M.Faysal Geylani, Müftülük Personeli ve vatandaşlar katıldı. Kılınan sabah namazına yaklaşık 2.000 erkek ve 600 bayan katılıdı.

 

Sabah Namazından önce Hz.Ömer Camii görevlisi Recep Keskin, Ulu Camii görevlilerinden Salih Tanrıant, R.Ali Gündüz ve Abdurrahman Türün ile Ahmed-i Hani Camii Görevlisi İmadettin Aydın tarafından Yasin-i Şerif okundu. Hz.Ömer Camii İmam Hatibi M.Emin Akan`ın kıldırdığı Sabah Namazını müteakiben yine aynı görevliler tarafından tesbih, tehlil, salâvat ve dua okundu.

 

İl Müftüsü Nimetullah Arvas; bu yılı Cemaatle Namaz Kılma yılı olarak ilan ettiklerini, cemaatle namaz kılmanın tek başına kılınan namazdan 27 kat daha sevap olduğunu, bu haftadan itibaren her hafta bu tür programların uygulanacağını ve diğer camilere de yaygınlaştırılacağını belirterek, " Bu coşkuyu Ramazan ayında da en güzel şekliyle yaşamak için bütün kardeşlerimizi sabah namazında Hz. Ömer Camiine bekliyoruz" dedi.

 

Namaza müteakiben Diyanet İşleri Başkanını Prof. Dr. Mehmet Görmez`in başlatmış olduğu Hadis dersinin de yapıldığı Cami etkinliğinde, bundan böyle hadis dersi uygulamasının devam ettirileceğini, belirten Arvas, `İslâm Güzel Ahlaktır` Hadis-i Şerifini okuyarak bu dersi ilk olarak buradan başlattığını, söyledi.

Fikret Özkan - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir