• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
İhvan`dan Küresel Çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da 3 Temmuz`daki askeri darbeye karşı düzenlenen protestolar sırasında Kahire Nahda Meydanı`ndaki gösterilerin sorumluluğunu üstlenen Abdulgaffar, darbe karşıtı gösteriler ve bu kapsamda yürütülen hazırlıklar ile Mısır`daki siyasi krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Darbe karşıtı gençlerin sosyal medya üzerinden organize olarak ilk kez Tahrir Meydanı`na girmesi konusundaki bir soruyu cevaplayan Abdulgaffar şöyle konuştu:

"Elhamdülillah gençlerin kendiliklerinden harekete geçerek yaratıcı eylemler sergilemesi darbecilerin ödünü koparıyor. Bir sonraki adımın ne olacağını kestiremiyorlar. Vatansever gençlerin uzun süredir, hatta Cumhurbaşkanı Mursi döneminde bile bu ‘baltacı`ların, suç şebekelerinin işgal ettiği Tahrir Meydanı`ndaki ablukayı kırması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir."

"Mısır halkının askeri darbeye var gücüyle karşı koyduğunu, İhvan`ın da halkın bir parçası olarak darbenin karşısında yer aldığını" ifade eden Abdulgaffar şöyle devam etti:

"Her gün yeni bir eylem yapılıyor, yeni bir faaliyet yapılıyor. Dün mesela Nahda Meydanı`nda binlerce kişi toplandı, Üniversitenin içine de girdiler. Basında yer almıyor bu eylemler. 6 Ekim`de daha büyük eylemler olacak, darbenin 100. gününde eylemler olacak. Bu cuma değil bir sonraki cuma için eylem çağrımız var. Darbenin 100. günü 11 Ekim Cuma günü sadece Mısır`da değil, dünyanın her yerinde eylem çağrısında bulunuyoruz. Ordunun siyasete müdahil olmasını, katliamları, insanlık suçlarını protesto için, zulme hayır demek için meydanlarda olacağız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir