• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Dünya Yürüyüş Günü'nde Vanlılar yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Halk Sağlığı Müdürlüğünün organize ettiği, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü ile ilgili Halk Sağlığı Müdürü Vekili Dr. Mehmet Eker, açıklamalarda bulundu.

 

Van Şehir Stadyumunda geçekleştirilen yürüyüşe Van Vali yardımcısı Hakan Alkan ve Sağlık il Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü kurum amirleri katıldı.

 

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Eker, sürekli bilgisayar başında çalışmak, televizyon izlemek gibi faaliyetler kişileri durağan bir hayat tarzına ittiğini belirterek, 'Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması' rapor sonuçlarına göre bireylerin yüzde 71,9'unun hareketsiz yaşadığının belirlendiği, düzenli spor yapanların oranının ise yüzde 3,2 olduğunu söyledi.

 

Dr. Eker, bununla birlikte Türkiye'de obezite, diyabet ve kalp-damar hastalıklarında artış bulunduğunu belirterek, "Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır" dedi.

 

"Yürüyüş kalp hastalıkları ve birçok hastalık için tedavi edicidir "
Yürüyüşün dünyada en çok reçetelenen ilaç olarak kabul edildiğini ve kolaylıkla uygulanabilir özel bir mekân gerektirmeyen her an her yerde yapılabilir en ucuz egzersiz yolu olduğunu belirten Dr. Eker, "Yürüyüş kalp hastalıkları, şeker, tansiyon gibi birçok hastalık için koruyucu ve tedavi edici yönü var. İnsanlarımızı günde en az 30-60 dakika yürüyüşle daha sağlıklı bir yaşama davet ediyoruz" diye konuştu.

 

Program da ayrıca Halk Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda ve Vali yardımcısı Hakan Alkan da birer konuşma yaptı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir