• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Almanya`da ``Açık Cami Günü``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Almanya`da geleneksel hale gelen ``Açık Cami Günü`` etkinliği, iki Almanya`nın birleşme gününün kutlandığı 3 Ekim`de ülke çapında çok sayıda camide gerçekleştirildi.

Almanya`da 1997 yılından bu yana, camiler her yıl 3 Ekim`de kapılarını ziyaretçilere açıyor. 2007`den beri de çatı örgütü Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) tarafından düzenlenen "Açık Cami Günü" etkinlikleriyle Almanların Müslümanlığı daha yakından tanıması hedefleniyor. Camileri ziyaret eden Almanlara ve ilgi duyan herkese İslam dini ve Müslümanlık hakkında bilgiler veriliyor. Bu yıl ayrıca çevre duyarlılığı konusuna ağırlık verildi.

Başkent Berlin`deki en büyük camilerden olan Şehitlik Cami de ziyaretçilere kapılarını açtı. Kurulan stantlarda çevre bilincini artırmak amacıyla bilgiler verilirken cami içinde de görevliler İslam dinini anlattı. Camide düzenlenen etkinliklerde Türk mutfağından yemekler ikram edildi ve hat sanatı tanıtıldı. Ziyaretçiler Kuran-ı Kerim`in okunmasını dinledi ve namaz kılanları izledi.

Şehitlik Cami Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ender Çetin, açık kapı gününe ilginin her yıl arttığını belirterek bu yıl Şehitlik Cami`ye 3 binin üzerinde insanın gelmesinin beklendiğini ifade etti.

Şehitlik Cami’yi ziyaret eden Berlin Eyaleti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Emine Demirbüken-Wegner, bugün iki Almanya`nın birleşme gününün yanı sıra camilerde bu etkinliğin düzenlendiğini belirterek, insanlarda hoşgörünün artması ve önyargıların kalkması için bu Açık Cami Günü gibi etkinlilerin önemli olduğunu söyledi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek de bu yıl etkinliklerde ağırlıklı olarak çevre konusunun işlendiğine dikkati çekerek, inançlı Müslümanlarda çevre bilincinin büyük önem taşığını belirtti.

Açık Cami Günü`ne yaklaşık bin caminin ziyarete açıldığını bildiren Mazyek, Almanya genelinde bugün 100 binin üzerinde kişinin camilere ziyarette bulunduğunu, bunların yüzde 80’inin Müslüman olmadığını ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir