• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...
"Camiler Haftası" Batman'da kutlandı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinliği, Batman İl Müftülüğü tarafından saat 13.30'da Yeni İl Kültür Konferans Salonunda düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Dr. Muhlis Akar, katıldı.

 

Programa, Batman Vali Yardımcıları Mustafa Adil Tekeli ve Ertuğ Şefket Aksoy, Defterdar Hasan Koca, İl Müftüsü Hasan Çağlar, bazı kurum müdürleri, imamlar ve bayan kurs hocaları katıldı.

 

İl Müftülüğü Vaizi Ahmet Duran'ın sunuculuğunu yaptığı program, Havzullah Kavak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Kur'an'ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Çağlar, yaparak cami ve din adamların önemine değindi. Çağlar, ardından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle tüm imamların haftasını kutladı.

 

Daha sonra cami, aile ve kadın konulu konuşmasını yapmak üzere Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Dr. Muhlis Akar, söz aldı.

 

Akar, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" ve kutlu doğum gibi programların kutlanmasındaki amaca değinerek bu gibi etkinliklerin hatırlanması gerektiğini söyledi. Akar, konuşmasının devamında özellikle camilerde kadınların olması gerektiğine sıkça dğinerek camilerde kadınlarında erkekler gibi nasihat alması gerektiğine dikkat çekti.

 

Akar, programam gelen din görevlileri erkek ve bayanlara nasihatlerde bulundu.

 

Konuşmaların ardından yaz Kur'an Kurslarında okuyan öğrencilerin arasında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ödül töreninin ardından program son buldu. (M.Fatih AKGÜL-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir